Viisaimpia ovat ne, jotka esittävät kysymyksiä

Alpro Pehmeän Täyteläinen Maustamaton Alpro Kevyt 5% Ruoka Soijavalmiste Alpro Pehmeän Täyteläinen Vanilja Alpro Original Soijajuoma UHT

Eniten käytetyt avainsanat: airy & creamy, Alpro soija maustamaton, bolognese, Choco, eko

1. Miksi juomanne hinnat ovat nousseet?

Tämä on Suomen hallituksen päätös. Suomen eduskunta hyväksyi uuden valtakunnallisen vivoitusjuomaveron. Alpron juomat on sisällytetty tämän virvoitusjuomaveron piiriin.

2. Miksi Alpron juomat kuuluvat virvoitusjuomakategoriaan?

Verot on kohdistettu lisätyn sokerimäärän tasoon, ei sokerin kokonaismäärään, joka taas perustuu laktoosin ja lisätyn sokerin määrään. Laktoosia on luontaisesti meijerituotteissa, mutta ei kasvipohjaisissa juomissa kuten esim. soija-, manteli-, hasselpähkinä-juomissa. Koska Apron juomatuotteet ovat laktoosittomia, lisäämme niihin pienen määrän sokeria, jotta niissä olisi kuluttajia miellyttävä maku. Vero on siten kohdistettu Alpron juomiin eikä samankaltaisiin meijerituotteisiin jotka on vapautettu kyseisestä verosta. Alpro on hyvin pahoillaan tästä päätöksestä.

3. Miten korkea vero on?

Soija ja muita kasvipohjaisia juomia verotetaan 0.22 EUR/litra (0.11 EUR korotus).

4. Onko oikein asettaa Alpron juomat virvoitusjuomakategoriaan?

Alprolla olemme vahvasti sitä mieltä, ettei tämä ole oikea päätös ja olemme tästä päätöksestä erittäin pahoillamme. Myös Suomen sokeriverotyöryhmän loppuraportti puoltaa tätä: raportin mukaan kokonaissokerimäärä pitäisi ottaa huomioon ennemmin kuin vain lisättyjen sokerien määrä.

• Alpron tuotteilla on vastaavanlainen ravitsemuksellinen koostumus kuin vastaavilla meijerituotteilla. Kuluttajat käyttävät niitä samalla tavalla samaan tarkoitukseen. Alpron juomat eivät ole millään lailla virvoitusjuomien kaltaisia.

• Soijapohjaiset ruuat sopivat täydellisesti terveelliseen ruokavalioon: ne sisältävät runsaasti proteiinia, tyydyttämättömiä rasvoja ja vähän tyydyttynyttä rasvaa. Suurimpaan osaan tuotteita on lisätty vitamiineja ja kivennäisaineita kuten kalsiumia. Alpron soijatuotteet eivät sisällä geenimanipuloitua soijaa.

• Soijatuotteet ovat luontaisesti laktoosittomia. Tämä on tärkeää, koska noin 20 % kaikista suomalaisista kärsii laktoosi-intoleranssista. Hintojen nousu syö merkittävän osa näiden perheiden viikoittaisesta ruokabudjetista.

• Ravitsemuksellisesta näkökulmasta ei ole olemassa tieteellisesti perusteltua syytä tehdä eroa luonnostaan sokeria sisältävien ja lisättyä sokeria sisältävien tuotteiden välillä, jos kokonaissokeripitoisuus molemmissa tuotetyypeissä on sama. Kaikkien sokerien energiapitoisuus (kcal) on sama, ja elimistö käsittelee mono- ja disakkarideja samalla tavalla lähteestä riippumatta.

• Lisäksi soijatuotteet ovat vastuullisia elintarvikkeita. Soijatuotteet ovat hiilijalanjäljeltään sekä veden- ja maankäytön kannalta kestävämpi vaihtoehto kuin meijerituotteet.

Kuinka käytän Alpro–tuotteita kolesterolitasoni kontrolloinnissa?

Nyt on osoitettu tieteellisesti, että ne henkilöt, joilla on taipumusta korkeisiin veren kolesteroliarvoihin, voivat edesauttaa veren kolesterolitason kontrollointia lisäämällä vähintään 25g soijaproteiinia päivittäin osaksi vähän tyydyttyneitä rasvoja sisältävää ruokavaliota *. Mikään ei voisi olla helpompaa kuin sisällyttää ruokavalioon Alpro–tuotteita, jotta saavutat tämän erinomaisen, luonnollisen kolesterolin kontrolloimisen. Sinun tulee nauttia vain 2 lasillista Alpro-soijajuomaa vaihtoehtona lehmänmaidolle, 1 Alpro–jogurtin tapaan nautittavaa tuotetta ja 1 Alpro–jälkiruokaa saadaksesi suositellun 25g soijaproteiinia. Herkullisia resepti-ideoita, joiden avulla saat tarvittavan 25g annoksen. *USA:n elintarvikevirasto FDA, 1999 ja JHCI, 2002

Mikä on Alpron ympäristöpolitiikka?

Ympäristöohjelmamme tavoitteena on pienentää valmistusprosessimme, tuotteidemme ja pakkaustemme ympäristövaikutuksia. Me jaamme huolenpidon vihreästä ja turvallisesta ympäristöstä, ei ainoastaan tänään, vaan myös tulevaisuudessa. Me olemme sitoutuneet lujasti valmistamaan tuotteita, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja luonnonmukaisia. Katso ohessa Alpron ekologiseen lähestymistapaan liittyviä eri näkökulmia: Maaperä: Alpro välttää maaperän saastuttamista. Säännölliset maaperäanalyysit osoittavat tämän. Vesi: Kaikki tuotantopaikoiltamme lähtevä vesi käsitellään jossakin nimenomaisesti tätä varten rakennetussa, alan viimeisintä teknologiaa käyttävässä vedenkäsittelylaitoksessamme. Vihreät vyöhykkeet: Tehtaittemme ympärille on istutettu puskurivyöhykkeitä, joilla kasvaa useita paikallisia kasvilajeja. Pavut: Alpro–tuotteiden valmistuksessa ylijäävää soijamassaa ei koskaan sijoiteta kaatopaikoille, vaan se käytetään eläinten rehuna. Kierrätettävä kiinteä jäte: Alpro lajittelee jätteen sen tyypin mukaan: paperi ja pahvi, sellofaani, Tetra, pikarit, tyhjät PVC-pakkaukset, metallit, öljy, muovi, puu ja lasi. Ennalta ehkäisevä toiminta: Meidän hankintaosastomme neuvottelee toimittajien kanssa, jotta käytetään kierrätettäviä pakkauksia ja materiaaleja, mikäli vain mahdollista. Tämän lisäksi Alpro minimoi pakkausten painon mahdollisimman pieneksi.

Miksi Alpron kasvipohjaisissa jogurttivaihtoehdoissa on edelleen merkintä: ‘saattaa sisältää jäämiä manteleista ja hasselpähkinöistä’?

Alpro on tällä hetkellä varautumassa kaikkiin laatutoimenpiteisiin mantelia ja hasselpähkinöitä sisältävien tuotteiden integroimisessa tuotantoonsa vuoden 2014 loppuun mennessä. Kaikki mahdolliset toimenpiteet ristikontaminaation ehkäisemiseksi otetaan käyttöön. Alpro on kasvattamassa asantuntemustaan allergeenien hallinnassa kasvipohjaisten jogurttivaihtojen osalta ja tämän vuoksi merkintä ’saattaa sisältää jäämiä manteleista ja hasselpähkinöistä’ poistetaan ainoastaan jos tuotantolinjan turvallisuus on vahvistettu koskien ristikontaminaatiota.

Miksi Alpro–tuotteet juoksettuvat, kun lisään niitä teehen tai kahviin?

Jos laitat pikakahvia kuppiin, jossa on soijaa ja kaadat päälle kiehuvaa vettä, se voi juoksettua. Syynä tähän on reaktio, joka johtuu kahvin happoisuudesta, ja teen ollessa kyseessä kiehuvan veden lämmöstä. Voit välttää tämän valmistamalla ensin teen tai kahvin ja antamalla sen sitten jäähtyä hetken aikaa. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa (tai ostaa) herkullisia soija-cappuccinoja, jotka toimivat hyvin, sillä ne on valmistettu oikeasta jauhetusta kahvista, joka ei ole niin polttavan kuumaa.

Miksi joissakin Alpron pakkauksissa on ITQI Superior Taste Award logo?

Alpro-tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia, terveellisiä, monipuolisia ja uskomattoman herkullisia. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että monille Alpro-tuotteille on viime vuosina jaettu the Superior taste award palkinnot. ""Superior Taste Award"" on ainoa merkki maun laadusta, jonka myöntää ruuan ja juoman mielipeidevaikuttajat, Michelin-tähdillä palkitut kokit ja sommelieerit. Tuomaristo koostuu edustaista 15 eri maasta ja jäsenet kuuluvat Euroopaan arvostetuimpiin kulinaristisiin seuroihi:Mai˄tres Cuisiniers of France, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d'Europe, Associaciones des Cocineros de Espana, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands sekä Association de la Sommellerie Internationale. The Superior Taste Award logo on nyt nähtävissä useissa pakkauksissamme. Kaikki tuotteemme eivät kuitenkaan osallistuneet kyseiseen kilpailuun. Kaura-ja riisijuoma olivat mukana juomakategoriassa, koska edustavat uusimpia lanseerattuja tuotteita. Alpron tavoite on olla uusi haastaja Kaura-ja riisijuomamarkkinoilla. ""The taste award""-merkintä kommunikoi taatusta laadusta ja maukkaasta mausta näissä uusissa Alpron tuotteissa.

Miksi varoitusteksti ‘saattaa sisältää jäämiä manteleista ja hasselpähkinöistä’ on poistettu soija-, riisi- ja kaurajuomista, kasvipohjaisista kermavaihtoehdoista sekä jälkiruoista?

Vuosi sitten, Alpro päätti merkitä kaikki tuotteensa ‘saattaa sisältää jäämiä manteleista ja hasselpähkinöistä’-varoitustekstillä. Tämä kommunikoitiin kuluttajille etukäteen ennen kuin mantelia ja hasselpähkinöitä sisältävien tuotteiden valmistaminen integroitaisiin nykyisiin tuotantolinjoihin. Alprolla on ilo ilmoittaa kuluttajille, että se asteittain poistaa ’saattaa sisältää jäämiä manteleista ja hasselpähkinöistä’ merkinnän soija-, riisi- ja kaurajuomista sekä kasvipohjaisista kermavaihtoehdoista ja jälkiruoista. Osana mittavaa investointiohjelmaa tuotantolinjoissaan, Alpro tulee järjestämään nykyiset tuotantolinjansa niin, että niissä tuotetaan soija-, riisi- ja kaurajuomaa tai manteli-, hasselpähkinä- ja kookospähkinäjuomaa. Täten ristikontaminaation riski voidaan sulkea pois, joka mahdollistaa varoitustekstin poistamisen soija-, riisi-ja kaurajuomista sekä kasvipohjaisista kermavaihtoehdoista ja jälkiruoista.

Mistä löydän tietoa Alpron Tofuista?

Alpro on viime aikoina keskittynyt kehittämään kasvipohjaisia vaihtoehtojaan meijerituotteille. Seurauksena tälle, Alpro on alkuvuonna 2014 myynyt hollantilaisen tytäryhtiönsä, tofuvalmistajan ’SoFine’:in, pystyäkseen keskittymään enemmän ydintoimintaansa. SoFine tulee myymään Alpron Tofuja maaliskuuhun 2015 saakka. Lue lisää Alpron Tofuista www.sofine.eu.

Mistä soijapapunne ovat peräisin?

Meidän papumme tulevat Kiinassa, Kanadassa ja Etelä-Euroopassa sijaitsevilta maatiloilta. Hankimme soijan maatiloilta, joilla soijapapuja on kasvatettu monien vuosien ajan, noudattaen tavallista vuoroviljelyä. Yksikään näistä maatiloista ei sijaitse maalla, joka on tehty viljelyskelpoiseksi tai jolta metsät on kaadettu, ja täydellisen alkuperän jäljitysjärjestelmämme ansiosta voimme varmistaa sen, että meidän papumme ovat puhtaita geenimuuntelusta. Kunnioitus ympäristöämme kohtaan ja maapallon luonnonvaroja koskeva vastuuntunto ovat tuotantoprosessiamme ohjaavia tekijöitä.

Mitä eroa on yliherkkyydellä ja allergialla?

Allergia on eräänlainen ruoka-aineyliherkkyys, mutta olemassa on muunkin tyyppisiä ruoka-aineyliherkkyyksiä, joihin ei liity immuunijärjestelmän reaktiota. Yleisin ruoka-aineyliherkkyys, joka liittyy laktaasientsyymin puuttumiseen tai sen alhaisiin tasoihin, on laktoosi-intoleranssi. Tätä entsyymiä käytetään maidossa olevan sokerin, laktoosin, pilkkomiseen. Jos elimistö ei tuota riittävästi laktaasia, osa laktoosista pääsee kulkeutumaan suoliston läpi sulamatta aiheuttaen ripulin kaltaisia oireita. Yksi tapa hoitaa tätä on poistaa maito ja laktoosi ruokavaliosta ja korvata ne runsaasti ravintoaineita sisältävällä maidon vaihtoehdolla kuten Alpro® -tuotteilla. Tämän tyyppinen yliherkkyys maidolle eroaa maitoallergiasta, jossa maidon valkuainen on allergeeni, joka saa immuunijärjestelmän reagoimaan ja joka voi olla joillakin ihmisillä hyvinkin vakava. Kaikki allergiat eivät kestä ikuisesti, etenkin lasten ollessa kyseessä. Lapsilla on taipumusta kasvaa ulos allergioista kolmannen ja viidennen ikävuoden välillä. Allergia tai yliherkkyys voi kehittyä kuitenkin missä tahansa elämänvaiheessa. Ruoka-aineyliherkkyyksille tai allergioille ei ole hoitokeinoa. Niille ihmisille, joilla on laktoosi-intoleranssi tai maitoallergioita, Alpro® –tuotteet tarjoavat jokapäiväisessä elämässä erinomaisen vaihtoehdon maidolle, jogurteille ja kermalle. Jos epäilet itselläsi olevan allergisen reaktion tai jos vakavat oireet kestävät yhtä tai kahta päivää pitempään, sinun tulee ottaa välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Mitä kaikkea Alpro EI sisällä?

Alpro -soijatuotteet eivät sisällä meijerituotteita; ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja ne on valmistettu laitoksessa, jossa ei käsitellä pähkinää. Suurin osa tuotteistamme on myös vehnättömiä. EU- direktiivin mukaan elintarvikkeen pakkauksessa tulee määrittää ainesosan läsnäolo, ts. “sisältää gluteenia” sen sijaan että ilmoitettaisiin, että ainesosaa ei ole tuotteessa, ts. “gluteeniton”. Tästä syystä et näe tällä hetkellä pakkauksissamme ilmoitusta “gluteeniton”.

Olen huomannut, että olette muuttaneet Alpro ®Maustamaton 500 g soijavalmistetta. Miksi tämä on tehty ja mitä on muuttunut?

Alpro® haluaa valmistaa herkullisia, terveellisiä ja kasvipohjaisia tuotteita, jotka lisäävät ihmisten hyvinvointia unohtamatta planeettamme hyvinvointia. Alpro® testaa ja arvioi jatkuvasti uusia aineksia ja valmistusmenetelmiä parantaakseen nykyisiä tuotteitaan. Tähän tuotteeseen on lisätty B12-ja D-vitamiinia sekä kalsiumia. Kalsium ja D-vitamiini auttavat ylläpitämään luiden ja lihasten kuntoa. Soijavalmiste ei enää ole luomutuote, koska olemme lisänneet siihen kalsiumia ja vitamiineja.

Ostaako Alpro soijapapuja Amazonin sademetsäalueelta?

Ei, Alpro ei osta soijapapuja Brasiliasta. Suuri osa Alpron GMO-vapaista soijapavuista hankitaan Euroopasta, pääosin Ranskasta. Loppu hankitaan Euroopan ulkopuolelta mm. Kanadasta. Aiemmin Alpro hankki Brasiliasta soijapapuja maatiloilta, joista yksikään ei sijaitse sademetsäalueilla tai maalla, jolta on kaadettu metsät. Nämä maatilat noudattivat Code of Conduct eettistä ohjeistoa ja täyttivät Basel-kriteeristön*.*Basel-kriteerit määrittelevät vastuullisen soijan tuotannon: luontoa ja ihmisiä kunnioittaen, raaka-aineita ja maataloustuotteita vastuullisesti käyttäen. Lisäksi GMO-soijan tai hakkuualueilta hankitun soijan käyttö on kielletty.

Ovatko Alpron tuotteet laktoosittomia, maidottomia ja gluteenittomia?

Kaikki kasvipohjaiset Alpro-tuotteet ovat maidottomia, luonnostaan laktoosittomia eivätkä sisällä maitoproteiinia. Suurin osa tuotteista ovat myös gluteenittomia (katso ainesosaluettelo); pakkauksessa löytyy tässä tapauksessa tästä merkintä. Allergeenimerkintä muuttuu joulukuussa 2014: allergeenien kuvausta tullaan painottamaan tuotepakkauksissa. Alpro on jo nyt alkanut muuttaa pakkauksiaan uusien sääntöjen mukaisiksi. Siirtymäaikana tuotteista löytyvät sekä vanhat että uudet etiketit, jotka molemmat ovat lainmukaisia. Viimeistään joulukuun lopussa 2014 kaikki pakkaukset täyttävät uudet kriteerit allergeenien merkinnästä.

Ovatko papunne reilun kaupan tuotteita?

Ei, meidän tuotteillamme ei ole reilun kaupan logoa, yksinkertaisesti siitä syystä, että ei ole vielä olemassa soijaa koskevia reilun kaupan standardeja. Me uskomme vahvasti eettiseen kaupankäyntiin ja teemme pitkäaikaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa taaten heille reilun hinnan tuotteista. Yksi huono sato ei vielä merkitse sitä, että viljelijä suljettaisiin pois ohjelmastamme. Huolehdimme siitä, että kaikille viljelijöille maksetaan reilusti; kunnioitamme paikallisia olosuhteita ja olemme investoineet paikallisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin, joilla pyritään parantamaan viljelijöidemme, heidän perheittensä ja heidän paikallisen yhteisönsä elinolosuhteita.

Sisältävätkö Alpro-tuotteet geenimuunneltuja (GM) ainesosia?

Ei. Meillä on käytössä tuotteiden alkuperän jäljitettävyyden mahdollistava järjestelmä, jolla varmistetaan se, että kaikki tuotteemme ja niiden ainesosat ovat puhtaita geneettisesti manipuloiduista organismeista (GM). Brittiläisen vähittäiskaupan yhteenliittymän British Retail Consortiumin suosittelema riippumaton tarkastuslaitos Cert ID on hyväksynyt järjestelmän ja valvoo sitä. Jotta voidaan välttää geneettisesti manipuloitujen organismien (GMOt) joutuminen tuotteiden sekaan, Alpro on ottanut käyttöön oman valvontajärjestelmänsä. Yhdessä ulkopuolisen tarkastuselimen Cert ID:n kanssa, Alpro valvoo jokaista soijapapujen tuotantoprosessin vaihetta: aina maanviljelijältä kauppaan asti. Jotta voidaan varmistaa vedenpitävä kontrolli, järjestelmää arvioidaan ja päivitetään jatkuvasti

Sisältävätkö Alpron manteli-, hasselpähkinä-, riisi- ja kaurajuomat soijaa?

Eivät, nämä tuotteet eivät sisällä soijaa. Ne on valmistettu tarkoin valituista manteleista, hasselpähkinöistä, riisistä ja kaurasta.

Soveltuvatko Alpro-tuotteet diabeetikoille?

Alpro–tuotteet tukevat Ison-Britannian diabetesyhdistyksen näkemystä siitä, että diabeetikoiden tulisi noudattaa niitä terveellisen ruokavalion ohjeita, joita suositellaan koko väestölle. Tämä tarkoittaa sitä, että tulisi noudattaa vähärasvaista ruokavaliota, etenkin vähän tyydyttyneitä rasvoja, sokeria ja suolaa sisältäviä ruokia sellaisten aterioiden kanssa, jotka sisältävät tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja sekä paljon hedelmiä ja vihanneksia. Alpro–tuotteet voivat olla terveellisen, tasapainoisen ruokavalion osana. Tämän lisäksi Alpro–tuotteet sisältävät soijaproteiinia, jonka on osoitettu auttavan veren kohonneen kolesterolin kontrololinnissa. Halutessasi tarkempaa tietoa diabeetikolle sopivasta ruokavaliosta ota yhteyttä lääkäriisi tai ravintoneuvojaan tai käy paikallisen diabetesyhdistyksen tai Suomen diabetesliiton nettisivuilla www.diabetes.fi.

Soveltuvatko Alpro-tuotteet kasvissyöjille ja vegaaneille?

Kyllä, kaikki Alpro–tuotteet soveltuvat kasvissyöjille ja vegaaneille, ja englantilainen vegaaniyhdistys on antanut tuotteille hyväksyntänsä siitä, että ne ovat puhtaita eläinperäisistä ainesosista.

Soveltuvatko Alpro-tuotteet lapsille?

Emme suosittele Alpro–tuotteita alle 1 vuoden ikäisille vauvoille. Vaikka soijan käyttö onkin turvallista, koska tuotteiden rasvapitoisuus on luonnostaan alhainen, ne eivät välttämättä sisällä riittävästi energiaa kasvavan vauvan tarpeisiin. Alpro–tuotteet voidaan ottaa mukaan osana 1 – 2 vuoden ikäisen lapsen terveellistä, tasapainoista ruokavaliota. Suosittelemme käyttämään pienille lapsille Alpro– tuotteita, joihin on lisätty kalsiumia, koska ne sisältävät vastaavan määrät kalsiumia kuin niitä vastaavissa maitovalmisteissa on. Emme suosittele käyttämään näitä tuotteita ainoina maidonlähteinä, sillä meidän tuotteemme eivät sisällä luonnostaan samaa rasvamäärää, joka tarvitaan lapsen tervettä kasvua varten. Kahden vuoden iästä lähtien Alpro–tuotteita voidaan käyttää ainoana maidonlähteenä. Jos sinulla on lapsesi ruokavaliota koskevia kysymyksiä, neuvomme ottamaan yhteyttä neuvolaan tai koulutettuun ravitsemusterapeuttiin.

Voidaanko Alpro-tuotteita käyttää korvaamaan maitovalmisteet?

Alpro-tuotteita voidaan käyttää teessä, kahvissa, murojen ja myslien kanssa sekä kaikissa suosikkiresepteissäsi, joissa käyttäisit maitovalmisteita. Halutessasi erinomaisia ideoita siitä, kuinka voit sisällyttää Alpro-tuotteet omaan ruokavalioosi, miksi et vilkaisisi, mitä reseptejä meillä on tarjolla.

Voidaanko Alpro–pakkaukset kierrättää?

Kyllä, Tetrapak–kotelot ovat erittäin kevyitä, vähän luonnonvaroja kuluttavia, energiaa säästäviä pakkauksia, jotka on suunniteltu siten, että niiden ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni koko niiden elinkaaren ajan. Kyseessä on ainoa nestemäisille ruoka-aineille tarkoitettu pakkaus, joka on valmistettu pääasiallisesti uusiutuvasta luonnonvarasta – puusta. Meidän käyttämämme Tetrapak-kotelot on suunniteltu tarjoamaan energiatehokas, ilmatiivis ja turvallinen pakkauskeino. Kotelo on useasta paperi-/pahvi-, muovikerroksesta ja yhdestä alumiinikerroksesta muodostuva laminaatti. Alumiini ei pääse kosketukseen kotelon sisäpuolella olevan tuotteen kanssa tämän estävän kaksinkertaisen muovikerroksen ansiosta.

Voidaanko Alpro–soijajuomia käyttää ruoanvalmistukseen?

Kyllä. Alpro–soijajuomia voidaan käyttää ruoanvalmistuksessa aivan samalla tavalla kuin tavallista maitoakin. Tarjolla on monia reseptikirjoja, joissa ei käytetä maitovalmisteita. Ja miksi et kokeilisi maitovalmisteiden korvaamista tavallisissa resepteissäsikin Alpro-soijalla. Ruoanvalmistus ilman maitovalmisteita ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Voinko pakastaa Alpro-tuotteita?

Me emme suosittele tuotteidemme pakastamista niiden omissa pakkauksissaan, sillä se voi vaikuttaa tuotteen laatuun. Voit kuitenkin pakastaa aivan hyvin soijaa sisältäviä valmiita ruokia, kunhan noudatat yleisiä pakastusohjeita.