Dit gebruiken we:

Dit gebruiken we:

Je Alpro Caffè cup bestaat uit PP-plastic (polypropyleen) en een jasje van karton. 100% veilig, 100% recycleerbaar tot allerlei milieuvriendelijke dingen.

In de wereld van plastic is polypropyleen de tweede populairste. Sorry Polypropy! Maar je bent wel sterk, hittebestendig en recycleerbaar in alle mogelijke nuttige dingen. Zoals klimrekken en speeltuigen. Ja, dikke fun!

De wikkel is gemaakt uit onze absolute favoriet: karton. Hoe meer we daarvan gebruiken, hoe minder plastic we in roulatie moeten brengen. En die kartonnen wikkel rond je Cafè cups? Voor 90% uit gerecycleerd materiaal. Bam! Blijf ‘m gerust in de recyclageflow steken: afpellen, bij ‘t oud papier en tot de volgende! Het deksel is gemaakt van PET-plastic. En da’s op dit ogenblik wel nog moeilijk te recycleren omdat het zo smakelijk zwart is. Maar binnenkort gaat dat helemaal veranderen. Ja, want dan vervangen we het door eentje in een andere kleur die volledig recycleerbaar is (en er even smakelijk uitziet!). Die glinsterende folie die je eraf moet trekken, dat is aluminium. Goed voor de versheid, slecht om te recycleren. Maar het staat op onze to-dolijst. We zijn er volop mee bezig.

Daarom kozen we net dit

We ontwierpen onze plantaardige baristaproducten om jou de allerbeste koffie-ervaring te schenken. Dus hebben we onze koffiecups zo gedesigned dat ze al die fantastische koffiearoma’s optimaal bewaren. En jij ze optimaal kan opdrinken. Als je ‘t karton er dus af pelt, kan je ‘t (buiten de plastic dop en de aluminiumfolie) compleet recycleren.

Hier worden wij dus blij van

  • Het feit dat de cup en de wikkel allebei volledig recycleerbaar zijn.

  • Tja, we hebben het plastic nodig om alles waterdicht te houden. Jammer, maar hey! dankzij ‘t karton hebben we er gelukkig wat minder van nodig. Kleine beetjes enzo...

  • Zodra we dat alternatief gevonden hebben voor ‘t aluminium zullen onze cups 100% recycleerbaar zijn.

We zijn ook volop bezig met

  • Zwarte plastic is niet recycleerbaar. Da’s niet goed. En dat weten we. Dus gaat dat zwart deksel eraf en zetten we er een transparant PET-petje op. Wanneer? In 2020. Zo wordt ‘t volledig recycleerbaar (als je plaatselijke recyclagepark er ook klaar voor is). Je merkt ‘t, als we iets kunnen verbeteren, dan gaan we daarvoor.

  • Een duurzamer, recycleerbaar alternatief voor dat aluminiumfolietje. Zodra iemand dat uitvindt, willen wij ‘t ook.

  • Zo’n kartonnetje afpellen is al eens plezant. Maar met je laptoptas in de ene en je telefoon in de andere hand, is ‘t nu ook weer niet het handigste. Maar nog effe geduld… we zijn er volop mee bezig ;-)

Zeg ‘hi’ tegen onze nieuwe helden

01 / 07
Kleine flessen

Kleine flessen

Potten 500g

Potten 500g

Kleine potten 4x125g

Kleine potten 4x125g

Single porties potten 150g

Single porties potten 150g

Kleine flessen

Kleine flessen

Potten 500g

Potten 500g

Kleine potten 4x125g

Kleine potten 4x125g

Single porties potten 150g

Single porties potten 150g

Join the Alpro club!

Alles weten over Alpro? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang heerlijke receptinspiratie en onweerstaanbare kortingen!