Nieuw jasje, Alpro?
We zijn nogal voor de dramatische make-over gegaan. Compleet nieuwe look, nieuwe materialen, nieuwe smaken zelfs. Maar... géén glas. Verrast? Teleurgesteld? Wel, je mag ons hierin echt blindelings vertrouwen. We hebben naar alle (maar echt àlle!) mogelijkheden gekeken voor onze nieuwe drankkartons. En op dit ogenblik, op deze eigenste moment, wint plastic. Met een straat voorsprong.
Nieuw jasje, Alpro?
We zijn nogal voor de dramatische make-over gegaan. Compleet nieuwe look, nieuwe materialen, nieuwe smaken zelfs. Maar... géén glas. Verrast? Teleurgesteld? Wel, je mag ons hierin echt blindelings vertrouwen. We hebben naar alle (maar echt àlle!) mogelijkheden gekeken voor onze nieuwe drankkartons. En op dit ogenblik, op deze eigenste moment, wint plastic. Met een straat voorsprong.
Glas was lang in de running, maar ‘t vraagt zoveel materiaal, productie, transport en ‘t is ook nog eens duur om te recycleren. Pas op, niet eender welk plastic komt erin. Enkel lichte, gerecycleerde rPET, zoveel als mogelijk.
Want PET is veilig, sterk, vind je in alle vormen en maten, en je kan er steeds nieuwe flessen van blijven maken. Omdat ‘t 100% recycleerbaar is tot voedselverpakking. En rPET is al eens gerecycleerd, dus nog relaxter voor de planeet.
Dit gegruiken we
De verpakking van onze drinks? Serieus veranderd, op het onherkenbare af. Maar da’s helemaal oké. Onze trendy nieuwe flessen zijn grotendeels uit recycleerbare rPET-plastic (klinkt catchy’er dan “polyethyleentereftalaat”). Alle PET is veilig, sterk, in alle vormen en maten te maken. En je kan er ook steeds nieuwe flessen van blijven maken. Omdat ‘t 100% recycleerbaar is tot voedselverpakking. En rPET is al een gerecycleerd, dus nog relaxter voor de planeet. Oh, je wil wat meer details? Met plezier ;) rPET is mister/miss popular als ‘t over thermoplastische polymeren gaat. ‘Thermoplastisch’, inderdaad, want makkelijk te modelleren in hete toestand (hoe geleerd klinken wij!). Daardoor is hij/zij ook perfect geschikt als fles of andere voedselverpakking en, speelt ook wel mee, onze designers hebben een crush op mister/miss rPET: wat ze ook bedenken, je kan het maken in rPET. 50% van de PET in al onze flessen is op zijn minst al één keer gerecycleerd. Da’s goed, maar we willen beter. Hoe vaker gerecycleerd, hoe beter. Je wil nog dieper ingaan op de materie? Oké... Euhm, al onze premium drankkartons zijn meerlagig en gesandwiched tussen een dun laagje nylon dat de zuurstof buiten houdt en de versheid binnen. Mogen er nog wat wetenschappelijke termen bij? Top, laat we ‘t dan even hebben over onze dop. Die is gemaakt van HDPE (hogedichtheidpolyetheen). Sterk genoeg voor een dop, recycleerbaar genoeg voor ons. Net zoals alle kleine plastic dingen gaat een dop wel makkelijk verloren in het recyclageproces. Maar kleine tip: schroef de dop terug op de fles en hij komt proper terecht. De wikkel aan de buitenzijde van onze flessen is trouwens ook in PET. Je moet die er wel effe afdoen voor je de fles recycleert, want hij is bedrukt en gekleurd. In sommige landen wordt ‘m gerecycleerd, maar dan eerder als je nieuwe fleecedekentje dan een nieuwe verpakking voor voedsel. Enkel de zuiverste PET wordt binnengelaten in de Voedsel Verpakking Club.
Daarom kozen we net dit
PET-plastic is veilig, gekeurd en getest en perfect om onze drankjes vers te houden tot jij ze openpopt. HDPE is top voor de dop: sterk, licht en kan elke keer opnieuw en opnieuw gebruik worden.
Hier worden wij dus blij van
rPET is 100% recycleerbaar. En da’s nog niet alles. Want dit is ook het enige materiaal dat rechtstreeks kan gerecycleerd worden tot nieuwe voedselverpakkingen. En zo’n fles die opnieuw een fles wordt… ja, daar krijgen wij ‘t warm van.
PET-plastic is in de meeste landen recycleerbaar. En dat verhoogt de kansen dat onze flesjes in die grote wijde wereld een nieuwe leven kunnen beginnen.
We zijn ook volop bezig met
We willen zò graag meer gerecycleerde rPET gebruiken. Maar ‘t is wat wachten tot er meer beschikbaar is in de wereld. Vreemd wel, zo wachten op afval.
Dat beetje nylon dat we gebruiken? Dat willen we zo graag ruilen voor iets duurzamer. Maar wat?