Vragen? Vind hier de antwoorden!

Waarom moet ik de inname van verzadigde vetten beperken?

Er bestaan twee soorten vetten: verzadigde en onverzadigde vetten. Voor een gezonde en evenwichtige voeding is het belangrijk voedingsmiddelen te beperken die veel verzadigde vetten bevatten, en om juist meer onverzadigde vetten te verbruiken. Onderzoeken tonen aan dat de inname van verzadigde vetten kan zorgen voor een hoger cholesterolgehalte en dat hierdoor het risico op hart- en vaatziekten toeneemt. Verzadigde vetten komen vooral voor in dierlijke producten zoals boter, vlees, melk, kaas en andere zuivelproducten. Onverzadigde vetten daarentegen zijn 'goede' vetten die een gunstige invloed hebben op je lichaam en vooral op je cholesterolgehalte. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten over het algemeen weinig verzadigde vetten.

Niet gevonden wat u zocht?

Bel ons of stuur een bericht

Doorzoek alle onderwerpen

We horen graag uw mening …

Vul in dit formulier uw opmerkingen, goed of slecht, uw ideeën, vragen of verzoeken in verband met Alpro en Plant power in

We verwerken je persoonlijke gegevens volledig in lijn met de EU-wetgeving 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie op 27 april 2016 (GDPR). Heb je vragen? Raadpleeg dan onze Privacy-verklaring op www.alpro.com/benl/privacy.

Bel op het gratis nummer

0800-94085 (België) of 8002-2155 (Luxemburg)

Hoe solliciteren?

Klik hier