Vragen? Vind hier de antwoorden!

Waarom vervangt Alpro suikers niet voor steviol glycosides (stevia)?

Alpro is constant bezig met evalueren en testen van nieuwe ingrediënten en technologieën om de huidige producten te verbeteren en om nieuwe Alpro producten te creëren. Steviol glycosides/stevia is een zoetmaker van de stevia plant  goedgekeurd door de European Food en Safety Association.
Het gebruik van steviol glycosides is wettelijk beperkt tot bepaalde categorieën en bepaalde voorwaarden zijn nodig om het te kunnen gebruiken (bijv.light producten). Gewoon suikers vervangen door steviol glycosides/stevia in producten is niet toegestaan en technisch niet mogelijk. Naast  de beperkingen op het gebruik zoals gedefinieerd door de wet, moet ook, de specifieke smaak van steviol glycosides  worden getest en geëvalueerd. Enkel de Alpro soya light vanille en choco drink bevatten Stevia.

Niet gevonden wat u zocht?

Bel ons of stuur een bericht

Doorzoek alle onderwerpen

We horen graag uw mening …

Vul in dit formulier uw opmerkingen, goed of slecht, uw ideeën, vragen of verzoeken in verband met Alpro en Plant power in

We verwerken je persoonlijke gegevens volledig in lijn met de EU-wetgeving 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie op 27 april 2016 (GDPR). Heb je vragen? Raadpleeg dan onze Privacy-verklaring op www.alpro.com/benl/privacy.

Bel op het gratis nummer

0800-94085(België) of

8002-2155 (Luxemburg)

Hoe solliciteren?

Klik hier