Vragen? Vind hier de antwoorden!

Wat is het verschil tussen intolerantie en allergie?

Sommige mensen vertonen symptomen en klachten na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan het gevolg zijn van een allergische reactie of een intolerantie. Het verschil tussen beide is echter van groot belang: een intolerantie wordt vaak als onaangenaam ervaren, maar een allergie is in de meeste gevallen veel ernstiger. Een voedselintolerantie veroorzaakt een progressieve reactie, bijvoorbeeld krampen of hoofdpijn. Je lichaam is niet in staat om bepaalde voedingsmiddelen te verteren. Een voedselallergie daarentegen lokt een reactie van het immuunsysteem uit, zelfs bij minimale hoeveelheden. Het immuunsysteem beschouwt het voedsel ten onrechte als schadelijk en het lichaam maakt antilichamen aan die zorgen voor ongewenste reacties. Een arts kan je helpen te ontdekken of je een voedselintolerantie of -allergie hebt. Hij of zij kan je ook medicijnen voorschrijven om de symptomen te verlichten of een aangepaste voeding voorstellen.

Niet gevonden wat u zocht?

Bel ons of stuur een bericht

Doorzoek alle onderwerpen

We horen graag uw mening …

Vul in dit formulier uw opmerkingen, goed of slecht, uw ideeën, vragen of verzoeken in verband met Alpro en Plant power in

We verwerken je persoonlijke gegevens volledig in lijn met de EU-wetgeving 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie op 27 april 2016 (GDPR). Heb je vragen? Raadpleeg dan onze Privacy-verklaring op www.alpro.com/benl/privacy.

Bel op het gratis nummer

0800-94085(België) of

8002-2155 (Luxemburg)

Hoe solliciteren?

Klik hier