Waarom zijn al onze plantaardige producten van nature lactosevrij?

0% lactose
100% lactose

Plantaardig

Alternatieven voor zuivel op basis van soja en andere plantaardige drinks zijn van nature lactosevrij

Alpro alternatieven voor melk zijn net als alle Alpro sojaproducten en andere plantaardige drinks gemaakt van planten of noten, die van nature lactosevrij zijn. Daarom zijn onze producten al vanaf het begin gegarandeerd 100% van nature lactosevrij.

Zuivel

Melk moet worden behandeld om het lactosegehalte te verminderen.

Melk moet worden behandeld om het lactosegehalte te verminderen of af te breken. Het lactase enzym (vaak afkomstig van genetisch gemodificeerde organismen) deelt de lactose in galactose en glucose, waardoor de melk lactosevrij wordt. Dit kan ook door de melk te filteren en de overblijvende lactose te delen met het lactase enzym.

Alpro = plantaardig = van nature lactosevrij

De eenvoudige manier om lactose te vermijden

Wist je dat lactose (melksuiker) in vrijwel elke melk voorkomt, maar ook in zuivelproducten zoals kaas, boter en yoghurt? Bovendien blijft ondanks het verminderde lactosegehalte in dierlijke melk de hoeveelheid verzadigde vetten ongewijzigd en zijn er wel nog koemelkeiwitten in aanwezig.

Alle soorten koemelk (zelfs halfvol) bevatten 5 g lactose per 100 ml. Een doorsnee glas van 200 ml bevat dus 10 g lactose.

Het zal je misschien verbazen, maar alle andere dierlijke melk (geiten-, schapen-, paardenmelk) bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid lactose.

Om koemelk lactosevrij te maken, moet ze behandeld worden om de lactose te verwijderen of af te breken. Dit wordt gedaan met lactase enzymes of mechanisch.

Ondanks deze processen blijft er toch altijd een bepaalde hoeveelheid lactose in de koemelk aanwezig die problemen kan veroorzaken bij gevoelige mensen.

Het goede nieuws is dat niet enkel soja maar ook alle andere plantaardige ingrediënten – amandelen, rijst, haver, kokosnoot en hazelnoten – en alle Alpro producten die hiermee gemaakt worden van nature lactosevrij zijn.

Zij bieden dus een garantie om ongemakken of symptomen te vermijden bij lactose-intolerantie of gevoeligheid.

Original

Product verpakking van Original

Soya Cuisine

Product verpakking van Soya Cuisine

Ontdek onze heerlijke plantaardige en van nature lactosevrije producten