Waarom zijn al onze plantaardige producten van nature lactosevrij?

0% lactose
100% lactose

Plantaardig

Alternatieven voor zuivel op basis van soja en andere plantaardige drinks zijn van nature lactosevrij

Alpro alternatieven voor melk zijn net als alle Alpro sojaproducten en andere plantaardige drinks gemaakt van planten of noten, die van nature lactosevrij zijn. Daarom zijn onze producten al vanaf het begin gegarandeerd 100% van nature lactosevrij.

Zuivel

Melk bevat lactose (melksuiker) die verwijderd wordt om lactosevrije melk te maken.

Aan koemelk wordt het enzym lactase toegevoegd om het gehalte aan lactose te verminderen of om de lactose af te breken. Het enzym breekt lactose af en splitst het in galactose en glucose zodat de melk lactosearm of lactosevrij wordt. De lactose kan ook gedeeltelijk uit de melk gefilterd worden. Daarna wordt lactase toegevoegd om de resterende lactose af te breken.

Alpro = plantaardig = van nature lactosevrij

De eenvoudige manier om lactose te vermijden

Lactose komt voor in de meeste dierlijke melksoorten (dus niet alleen in koemelk, maar ook in geiten-, schapen- en paardenmelk) en kan spijsverteringsproblemen veroorzaken bij mensen die intolerant of gevoelig zijn.

Koemelk en andere dierlijke melkproducten bevatten zo’n 5 g lactose per 100 ml. Een glas melk van 200 ml bevat dus ongeveer 10 g lactose.

Het verwijderen van lactose heeft echter geen enkele invloed op, bijvoorbeeld, de vetzuursamenstelling of het eiwitgehalte van melkproducten. En belangrijk voor wie allergisch is: lactosevrije melk bevat wél nog koemelkeiwitten.

Het goede nieuws: niet enkel sojaproducten zijn van nature lactosevrij maar ook de producten op basis van amandelen, rijst, haver en hazelnoot.

Spijsverteringsklachten na het eten of drinken van zuivel? De plantaardige producten van Alpro kunnen een oplossing bieden.