Homepage

25.03.2021

B Corp Maand

B Corp Maand onderlijnt hoe belangrijk het is om ons economisch systeem ten goede te transformeren

Een betere manier van zaken doen is niet alleen mogelijk, het gebeurt nu al, overal ter wereld. Een economie met een nieuwe impact is in volle opbouw. Een economie waarbij bedrijven de impact op hun stakeholders — inclusief gemeenschappen, werknemers, klanten en het milieu — prioritair stellen en in overweging nemen. Elk jaar in maart slaan B Lab en de globale B Corp community de handen in elkaar om het belang te onderlijnen van de beweging die ons economisch systeem ten goede wil transformeren.

Using business as a force for good

Een Certified B Corporation™ zijn, betekent zoveel meer dan enkel een medaille hebben: het betekent dat we lid zijn van een globale community van gelijkgezinde bedrijven waar we bijzonder trots deel van uitmaken.

Wist je dat in 2020 B Corps: • 225 miljoen liter water bespaarden • 207 duizend metrische ton afval vermeden • 16 miljoen ton koolstof compenseerden

Een inclusieve en duurzame economie is het werk van iedereen die werkt voor, koopt van, investeert in en voor de ondersteuning zorgt van bedrijven die ernaar streven om gedeelde welvaart voor iedereen te creëren. Het gaat om een groter streven, hogere standaarden, meer impact. Door gezamenlijk te handelen.

Alpro als onderdeel van de B Corp beweging

Het gaat er niet enkel om wat we doen; waarom en hoe we dat doen is net zo belangrijk. De manier waarop wij allemaal handelen en de keuzes die wij daarbij maken, hebben een impact op elkaar en op toekomstige generaties. Als B Corp™ voelt Alpro zich niet alleen verantwoordelijk, maar leggen wij ook verantwoording af voor deze acties en keuzes. Om de gecertificeerde B Corp status te behouden, verifiëren en updaten wij onze score om de drie jaar door onze performantie en verbetering te meten in vijf categorieën: goed bestuur, werknemers, klanten, de (lokale) gemeenschap en het milieu. We werken momenteel aan onze hercertificering. Dus binnenkort meer nieuws! Als je intussen meer wil lezen over wat we tot nu toe bereikt hebben en wat er nog zit aan te komen, klik hier.