Homepage

01.06.2018

SAMENVATTING DUURZAAMHEIDSRAPPORT

Bij Alpro gaan duurzaamheid en economische groei hand in hand. Door onze gezonde, duurzame en innovatieve plantaardige voedingsmiddelen voor het grote publiek beschikbaar te maken, creëren we shared value, meerwaarde die zowel de maatschappij als ons bedrijf ten goede komt. Dat is de kern van onze visie op duurzaamheid: we willen een deel zijn van de oplossing.

De ambitie van Alpro om een duurzame onderneming op te bouwen steunt op drie strategische pijlers, gebouwd op de huidige sterktes van onze kernactiviteiten:

Gezonde voeding

'Gezonde en smaakvolle plantaardige voedingsmiddelen ontwikkelen voor ieders welzijn'

Een andere verhouding tussen dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen creëren biedt heel wat voordelen voor de gezondheid. Een bord dat voor twee derde gevuld is met plantaardig voedsel is een fantastische manier om zorg te dragen voor je gezondheid en welzijn. 

  • Uitgelicht: minder suikers, ons jarenlang streven

Er zijn heel wat soorten suikers. Sommige zijn van nature aanwezig in voedsel, andere worden toegevoegd, maar alle suikers worden door het lichaam op een gelijkaardige manier behandeld en bieden dezelfde hoeveelheid calorieën - 4 kcal per gram suiker.

Tussen 2006 en 2014 bereikten we een vermindering van suikers met 12% over ons gehele portfolio en we mikken op een vermindering met nog eens 12,5% tegen 2020. Deze ambitie zit vervat in onze 'visie en strategie voor suikers'.

DUURZAME VOEDING

'Comfortabel leven zonder de natuurlijke capaciteit van onze planeet te overschrijden' 

Alpro en plantaardige voeding kunnen een onderdeel zijn van de oplossing om ons voedselsysteem duurzamer te maken.

Plantaardige voeding verbruikt minder natuurlijke grondstoffen zoals land, water en energie in vergelijking met dierlijke producten.

Uitgelicht: Sojabonen van lokale herkomst, een belangrijke stap richting echte duurzaamheid

Kiezen voor lokale herkomst stelt de toevoer van niet genetisch gemodificeerde sojabonen mee veilig, maakt de toeleveringsketens korter en de lokale landbouw duurzamer.

We hebben de teelt van sojabonen heringevoerd in Frankrijk en in België zijn we een partnerschap aangegaan om de juiste variëteit voor ons klimaat te ontwikkelen. Tegelijkertijd bieden we de landbouwers ook toegevoegde waarde omdat ze sojabonen als wisselgewas kunnen gebruiken.

WINSTGEVENDE GROEI

'Groei bevorderen via innovatie, communicatie en partnerschappen'

Alpro heeft een bijzonder ambitieuze innovatie- en groeistrategie en wil met haar plantaardige producten een nog groter publiek bereiken. Een ruim assortiment smaakvolle en aantrekkelijke plantaardige producten beschikbaar maken voor een groot publiek is een fundamenteel onderdeel van onze duurzame ontwikkelingsstrategie. 

Uitgelicht: partnerschappen met onze klanten om win-winsituaties te creëren

We werken al nauw samen met enkele van onze klanten om onze plantaardige producten in nog meer winkels over heel Europa beschikbaar te maken. We willen kruisbestuivingen op het vlak van duurzaamheidsstrategieën creëren en win-win situaties uitwerken om zo een maximale duurzaamheid en invloed op de gezondheid te bereiken!

Elke pijler draagt bij tot het bereiken van onze visie 'de manier waarop de wereld eet ten goede veranderen', die centraal staat in alles wat we iedere dag bij Alpro doen