In 1980 hadden we 1 planeet nodig
1980
Vandaag
2030

Verminder je consumptie

Onze maatschappij verbruikt meer grondstoffen dan onze planeet kan leveren. Door overexploitatie en almaar toenemende consumptie worden natuurlijke grondstoffen steeds schaarser. We hebben op dit moment eigenlijk al 1,5 planeet aan natuurlijke grondstoffen nodig om in ieders behoefte te kunnen voorzien!

Een kleine voetafdruk

Plantaardige drankjes en voedingsmiddelen zijn een natuurlijke, logische keuze, omdat ze beter zijn voor de planeet. Maar bij Alpro willen we nog meer doen. We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk kleiner te maken. We schatten dat zo'n 80 tot 90% van alle soja op aarde aan dieren wordt gevoed. Als niet-genetisch gemodificeerde soja zo voedzaam voor de mens is, waarom zou je er dan koeien mee voeren? Dan kun je er toch veel beter drankjes en voeding voor de mens van maken?

Een keten zonder koe

Eten en drinken van planten maken is een logische, efficiënte manier om gezonde voedingsmiddelen voor de mens te produceren. En je ontziet er de planeet mee.

Gewassen telen

Koeien voeren

Drankjes produceren

Minder land, minder water, minder CO2

Vergeleken met melk wordt er voor de sojadrank van Alpro 2 keer minder land, 4 keer minder water en 2,5 keer minder CO2 verbruikt. We hebben niets tegen koeien, maar dit is toch veel beter?

soja
2.5x
minder CO2
melk
soja
2x
minder land
melk
soja
4x
minder water
melk