Brood met rode biet (met feta en pesto van peterselie)

Brood met rode biet, feta en pesto van peterselie met Alpro Soja Cuisine

1 stuk
1u
35min
3u

Ingrediënten

500 g speltmeel

125 ml Alpro Soja Cuisine

200 g gekookte rode biet

1 zakje droge gist

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel natriumbicarbonaat

versgemalen peper en zout

Bereid met

Bereiding

1. Pureer de rode biet tot een glad mengsel. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en voeg ook de puree van rode biet, de Alpro Soja Cuisine, een eetlepel warm water, olijfolie, peper en zout toe. Kneed alles ongeveer 10 minuten tot een glad deeg. Doe het deeg in een ingevette, met bloem bedekte kom en laat zowat 50 minuten rijzen op een warme, droge plaats.

2. Na 50 minuten kneed je het deeg opnieuw tot je een stevige textuur krijgt. Draai het deeg om en kneed verder tot het nog steviger aanvoelt. Leg het brooddeeg op een ingevette bakplaat, strooi er wat bloem over en dek het af met een vochtige keukenhanddoek. Laat opnieuw 1,5 uur rijzen op een warme, droge plaats.

3. Verwarm de oven ongeveer 20 minuten voor op 230 °C. Maak met een scherp mes een kruis in het deeg en plaats het zowat 5 minuten in de oven.

4. Na 5 minuten verlaag je de oventemperatuur tot 200 °C en laat je het deeg nog eens 20 tot 25 minuten bakken. Laat het brood op een rooster afkoelen voor je het snijdt en opdient.

Tip

Tip: Als het deeg te droog is, voeg je een beetje extra bietensap toe. Als het deeg te nat is, voeg je een eetlepel bloem toe. Het deeg moet een elastische textuur hebben en mag niet scheuren. Scheurt het toch, kneed dan nog 2 tot 3 minuten verder. Om de restjes op te maken, kun je de rest van de Alpro Soja Cuisine mengen met 100 g fetakaas en een eetlepel pesto. Smeer het mengsel van feta en pesto op een sneetje bietenbrood en werk af met wat blokjes rode biet en versgemalen peper.