Luchtige cupcakes

8 porties
15min
20min

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel

125 gr fijne kristalsuiker

125 g Alpro soya Bakken en Braden

2 eieren

2 eetlepels Alpro soya Drink Original

½ theelepel vanille extract

Cupcake vormpjes en (eventueel) een spuitzak

Decoratie voor de garnering

Bereid met

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170°C.

2. Smelt de Alpro Bakken en Braden in een pan. Meng het bakmeel, de suiker, Alpro Bakken en Braden, de eieren en het vanille extract in een kom goed door. Voeg vervolgens de Alpro soya Drink Original toe en meng met de rest van het mengsel.

3. Zet de cupcake vormpjes op een bakplaat. Doe het deeg in de spuitzak en vul de vormpjes voor twee derde. Geen spuitzak? Geen paniek! De vormpjes kunnen ook worden gevuld met twee lepels.

4. Bak de cupcakes 15 tot 20 minuten in de
voorverwarmde oven. Versier de afgekoelde cupcakes met slagroom en de decoratie.

Tip

Tip: Zo vul je cupcakevormpjes Plaats een spuitzak met de tip naar beneden in een brede recipiënt. Vouw de opening van de zak over de randen van de recipiënt (een paar centimeter erover, zodat de zak goed blijft zitten). Vul de spuitzak met cupcakedeeg (maximaal 3/4). Sluit de tip van de zak af en geef een draai aan het uiteinde, zodat er geen lucht meer in zit. Houd de gevulde spuitzak vast met één hand, met de tip tussen duim en wijsvinger. Houd de gevulde spuitzak vast met je ene hand en het spuitmondje tussen duim en wijsvinger van de andere hand. Open het spuitmondje en duw zachtjes tot de vulling in de cupcakevormpjes vloeit. Knijp bovenaan in de spuitzak, nooit onderaan.

Gebruik bij voorkeur fondant chocolade (>75% cacao) omdat deze een te verwaarlozen hoeveelheid lactose bevatten.