Ham-prei quiche

1 stuk
25min
30min

Ingrediënten

1 el Alpro soya Bakken & Braden (vloeibaar)

250 ml Alpro soya Cuisine

1 pak kant-en-klaar bladerdeeg

3 eieren

75 g ham

1 prei

1⁄2 courgette

1 teentje knoflook

100 g geraspte kaas

1 snuifje geraspte nootmuskaat

peper en zout

Bereid met

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Voor de amandelkorst: Meng 250 g amandelpoeder, 2 eieren en 5cl Alpro soya Bakken & Braden (vloeibaar) onder elkaar tot een glad deeg. Vet een springvorm van 24 cm diameter goed in of beleg de bodem met een vel bakpapier. Bevochtig je handen en druk het amandeldeeg voorzichtig in een springvorm. Zorg ervoor dat de rand mooi rechtop staat. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bak 12 minuten in het midden van de oven tot het deeg (licht) goudbruin is.
2. Snij de ham in blokjes. Was de prei grondig en snij in ringen. Halveer de courgette in de lengte en snij in plakjes. Pers de knoflook.
3. Verhit de Alpro soya Bakken & Braden in een braadpan en stoof de prei, courgette en knoflook. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat 5 à 8 minuten stoven.
4. Mix intussen 3 eieren, de geraspte kaas, Alpro soya Cuisine, nootmuskaat, peper en zout onder elkaar. Schik de groenten en ham op het gebakken deeg. Giet er het eiermengsel over en strijk glad. Kruid met peper.
5. Bak de quiche 25 à 30 minuten met de onderplaatverwarming aan in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar is. Prik met een spiesje in het midden van de quiche: als er niets meer aankleeft, is de quiche klaar. Serveer met een groene salade.