Kabeljauw in een zee van groente

Een eenvoudig te bereiden ovenschotel met Alpro soya Cuisine

4 porties
45min
10min

Ingrediënten

400g kabeljauw

300g Bloemkool (witte en/of groene)

250g aardappels met schil

200g champignons (Champignon, Cantharel, Oesterzwam)

250 ml Alpro soya Cuisine

2 teentjes knoflook

Halve citroen

2 laurier bladeren

Paar takjes citroentijm

Paar takjes munt of citroenmelisse

Paar takjes dille

2 eetlepels olijfolie

Snufje nootmuskaat

Versgemalen zwarte peper

Zout

Bereid met

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer in lichtgezouten water. Was de aardappels goed af en kook ze in lichtgezouten water beetgaar, snij ze in plakjes.

2. Snij de champignons in plakjes en bak ze samen met de tijm, laurierblad en geperste knoflook. Blus af met citroensap en breng op smaak met zout en peper. Plaats de gekookte bloemkool, champignons en aardappelen in een diepe ovenvaste schaal en plaats de kabeljauw erbovenop. Bedek de kabeljauw met een schijf citroen en wat groente om te voorkomen dat het uitdroogt in de oven. Breng de kabeljauw op smaak met wat extra zout, peper en schenk als laatste olijfolie over alle ingrediënten.

3. Snij de overgebleven verse kruiden, citroentijm, dille en munt fijn en voeg toe aan de Alpro soya Cuisine. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Schenk het mengsel over de groente en kabeljauw.

4. Plaats de schotel in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis).

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Tip

Producttip: Het is ook mogelijk een mix van bevroren bloemkool te gebruiken. Voor extra smaak kunt u 80 ml witte wijn toevoegen. Trendtip: Er zijn twee verschillende soorten groene bloemkool. Beiden hebben een limoengroene kleur maar een is gevormd als de gewone (witte) bloemkool terwijl de andere een stekelig uiterlijk heeft en staat ook bekend als de torentjesbloemkool (Romanesco broccoli). De groene bloemkolen zij over het algemeen iets milder en hebben een wat zoetere smaak dan de rest van hun naaste koolfamilie.