Kalkoenrolletjes

Een feestelijk gerecht met Alpro Soya Drink Ongezoet

4 porties
45min

Ingrediënten

Polenta:

- 560 ml Alpro soya Drink Ongezoet

- 125 g ongekookte polenta

- 250 ml Alpro Cuisine

Kalkoenrolletjes:

- 3 eetlepels Alpro soya Bakken en Braden

- 4 kalkoenschnitzels (+/- 100 g per persoon)

- 2 plakjes geitenkaas

- 12 lente uitjes

- 400 g sperziebonen

- 1 teentje knoflook

- 4 eetlepels gehakte peterselie

- ¼ kop gehakte basilicum

- 4 eetlepels pesto

- Peper en zout

Bereid met

Bereiding

1. Begin met het inwikkelen van de kalkoenschnitzels in vershoudfolie. Laat deze vervolgens rusten terwijl je de lente uitjes in kleine stukjes snijdt. Kook daarna de sperziebonen en voeg, wanneer de boontjes gaar zijn, de lente ui toe. Hak ondertussen de peterselie, basilicum en knoflook fijn.
2. Verdeel de fijngehakte kruidenmix over de kalkoenschnitzels, breng ze op smaak met zout en peper en leg hierboven op een half plakje geitenkaas, de lente uitjes en een paar sperziebonen. Rol de kalkoenschnitzels daarna op en bind ze bij elkaar met keukentouw.
3. Verwarm de Alpro soya Bakken en Braden in een pan. Bak de kalkoenrolletjes aan beide kanten en blus af met wat water tot het bijna verdampt . Doe een deksel op de pan zodat de rolletjes warm blijven totdat je ze serveert.
4. Voor de polenta: kook Alpro soya Drink Ongezoet met 250 ml water. Giet al roerend de ongekookte polenta langzaam bij het kokende water. Draai het vuur laag en laat de polenta al roerend ca. 20 minuten zachtjes koken. Voeg, zodra de polenta indikt tot een glad mengsel, 100 ml Alpro soya Cuisine toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg tot slot de overgebleven Alpro soya Cuisine samen met 4 eetlepels pesto bij de kalkoen. Serveer de kalkoenrolletjes met extra sperziebonen, polenta en pesto.

  • Glutenvrij