Fruitige en knapperige graanreep

Mueslireep met noten en Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt

10 stuks
25min
20min
5min

Ingrediënten

Graanreep:

250 g muesli (met noten en gedroogd fruit)

100 g bloem

100 g mengeling van noten en gedroogd fruit (fijngehakt)

70 g honing

30 g geraspte kokosnoot

1 ei

Fruitig glazuur:

250 ml Alpro soya plantaardig alternatief voor yoghurt Aardbei-Rabarber

1 el water

1 el poedersuiker

1 vanillestokje

2 el gelatinepoeder

125 g aardbeien

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spreid de muesli en de fijngehakte mengeling van noten en gedroogd fruit uit over een bakplaat en rooster dit 10 minuten. Roer het geheel halverwege om. Meng de bloem met de geraspte kokosnoot, de honing en het ei in een mengkom. Doe er de geroosterde mengeling bij en meng goed. Alles moet stevig aan elkaar blijven kleven. Is dat niet het geval? Voeg dan nog een beetje honing toe.

2. Leg wat bakpapier op een bakplaat en spreid er het mengsel over uit. Kerf met een mes de repen op de gewenste afmetingen uit. Bak de repen 10 minuten op 180 °C. Laat ze daarna 5 minuten afkoelen op een rooster.

3. Maak het fruitige glazuur. Meng Alpro soya plantaardig alternatief voor yoghurt Aardbei-Rabarber met warm water en de zaadjes van een vanillestokje in een kleine kookpot. Doe de gelatine bij de mengeling en roer goed tot de gelatine gelijkmatig verdeeld is. Warm het geheel op tot aan het kookpunt, maar laat het niet koken. Anders zal het Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt gaan schiften. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Doe het mengsel daarna in een middelgrote mengkom. Doe er de poedersuiker bij. Roer goed tot het yoghurtmengsel en de poedersuiker een dik maar vloeibaar glazuur vormen. Laat het fruitige glazuur daarna 5 minuten afkoelen.

4. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Dop de onderkant van elke reep in het glazuur en laat het overschot afdruipen. Draai ze om en leg ze met de geglazuurde kant naar boven op de bakplaat. Laat de repen rusten tot ze droog aanvoelen. Werk ze af met wat plakjes aardbei en een beetje extra glazuur.

  • Lactosevrij