Maaltijdsoep met vis, mais en topping van popcorn

Maaltijdsoep met vis, mais en Alpro Kokosnoot Cuisine

4 porties
50min

Ingrediënten

400 g witte vis in individuele porties 


1 l visbouillon

250 ml Alpro Kokosnoot Cuisine

350 g bloemkool

150 g mais (in blik)

2 selderstengels

200 g aardappelen

1 ui

2 knoflookteentjes

2 cm verse gember

kruidenbuiltje

1 eetlepel Alpro Bakken en Braden

½ eetlepel maiszetmeel

peper en zout

maiskorrels om te poffen

1 eetlepel aardnootolie

Bereid met

Bereiding

1. Maak eerst de popcorn voor de topping. Verhit de aardnootolie in een zware steelpan tot het kookpunt. Voeg de maiskorrels toe en zodra ze beginnen te poffen, zet je het vuur iets lager. Plaats het deksel op de pan tot alle korrels zijn gepoft.

2. Ondertussen kun je al aan de soep beginnen. Snijd de aardappelen en bloemkool in stukjes. Hak de ui, de look en de selder fijn en rasp de gember. Laat de groenten glazig worden in de Alpro Bakken en Braden. Blus de groenten daarna met de visbouillon en voeg de aardappelen, de bloemkool en het kruidenbuiltje toe. Kruid de soep met peper en zout.

3. Breng de soep aan de kook en laat ze dan nog 15 minuten sudderen tot de aardappelen bijna beetgaar zijn. Mix ondertussen het maiszetmeel met de Alpro Kokosnoot Cuisine tot een glad geheel. Voeg het mengsel al roerend toe aan de soep, samen met een kleine hoeveelheid uitgelekte mais uit blik.

4. Zet het vuur opnieuw hoger, zodat de soep kan indikken zonder te koken. Leg de stukken vis voorzichtig in de soep. Pocheer de vis ongeveer 5 minuten. Werk af met de popcorn en dien op.

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Tip

Je kunt de aardappelen ook door rijst vervangen. Kook de rijst en voeg deze op het einde gewoon toe aan de soep, samen met de uitgelekte mais.