Paashaasjes met kaneel

Vier Pasen met deze lekkere kaneel broodjes

4 stuks
20min
25min
30min

Ingrediënten

300 ml Alpro Amandeldrink Original

500 g speltmeel, plus wat extra om te kneden

1 zakje gedroogde gist (7 g)

1 eetlepel bakpoeder

1 theelepel gemalen kaneel

1 snufje zout

7 eetlepels appelmoes

1 eetlepel suiker

1 eetlepel rozijnen

Vulling:

150 g appelmoes

1 theelepel kaneel

2 eetlepels ahornsiroop

75 g gesneden noten mix (hazelnoten, amandelen, pecannoten etc.)

Topping:

Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt Natuur of Alpro Greek Style

1 eetlepel poedersuiker

Bereid met

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verwarm de Alpro Amandeldrink op een laag vuur, roer er de gist doorheen en laat 5 minuten rusten. Zeef het speltmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een grote kom.
3. Roer de Amandeldrink met de gist, de 7 eetlepels appelmoes en de suiker langzaam door het speltmeel tot er een plakkerig deeg ontstaat. Bestuif je werkvlak met wat speltmeel en kneed tot het deeg mooi glad en elastisch wordt. Dek het deeg af en laat het 20 à 30 minuten rijzen in een met meel bestoven kom.
4. Hak intussen de noten fijn en meng met de appelmoes (voor de vulling) en de gemalen kaneel. Besprenkel het deeg nogmaals met speltmeel en rol uit tot een lap van ongeveer ½ cm dik. Snij een dikke reep van 4 cm, in de lengte, af. Hou dit aan de kant voor de kop en staart van de haasjes.
5. Bestrijk de grootste lap deeg met de vulling, rol op en snij in plakjes van 3 cm dik. Schik deze plakjes op een ingevette bakvorm. Verdeel het overige lapje deeg in het dubbel aantal stukken dan er plakjes zijn (bv. heb je 6 plakjes dan verdeel je het deeg in 12). Rol bolletjes voor de staartjes en bolletjes voor het hoofdje. Neem de helft van de bolletjes en maak een scherpe punt. Snij deze scherpe punt, voor de helft, in twee om de oren te vormen. Kleef de staartjes en hoofdjes aan de kaneelrolletjes en druk goed aan. Voorzie een rozijn in het hoofd als oog voor het haasje. Bak de kaneelrolletjes 20 à 25 minuten in de oven.
6. Meng de Alpro Greek Style of Alpro Natuur met de poedersuiker en lepel naar wens over de paashaasjes. Serveer lauw of koud.

  • Lactosevrij