Risotto met prei, citroen en omegabaars

4 porties
35min

Ingrediënten

1 eetlepel Alpro soya Bakken & Braden

1 prei

2 stengels selderij

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

1,6 l water

1 groentebouillonblokje

enkele takjes dille

250 g risottorijst, type Arborio

5 cl witte wijn (facultatief)

600 g omegabaars (of een andere witte vis naar keuze)

geraspte schil en sap van 1⁄2 citroen

40 g Parmezaanse kaas

Bereid met

Bereiding

1. Was de prei grondig en snij ze in ringen. Snij de selderij in stukken. Hak de sjalotten fijn en pers de knoflook. Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
2. Verhit de Alpro soya Bakken & Braden in een diepe pan met zware bodem. Fruit de selderij, sjalot, knoflook en enkele takjes dille tot de sjalot glazig is. Voeg de rijst toe en meng goed. Blus met de wijn of een scheutje groentebouillon. Giet er een pollepel bouillon bij en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Voeg pas een volgende pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Doe er ook de prei bij en blijf al roerend bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
3. Snij intussen de omegabaars in 4 porties en bak deze 3 à 4 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
4. Roer de Parmezaanse kaas en de geraspte citroenschil onder de risotto. Kruid met citroensap, peper en zout. Serveer de prei-citroenrisotto met de gebakken omegabaars en werk af met dille.

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Tip

Kies voor 100% duurzaam, 100% Belgisch: de omegabaars is een duurzame witte, graatloze vaste vis en ook lekker.