Rabarbertaart met een twist

Rabarbertaart met een vleugje vanille

8 porties
15min
25min

Ingrediënten

1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)

1 volledig ei

2 eierdooiers (apart houden)

60 gr suiker

150 ml Alpro soya Mild & Creamy Vanille

3 rabarberstengels

60 gr bloem

100 gr aardbeienjam

Bereid met

Bereiding

1. Was de rabarberstengels en snijd ze in stukken van 1 cm. Meng de suiker, de bloem, het ei,1 eigeel en de Alpro soya Mild & Creamy Vanille.

2. Rol de 6 plakjes bladerdeeg tot één plak en verdeel deze over de bodem van een taartvorm, prik er met een vork wat gaatjes in. Schenk het mengsel in de taartvorm, verdeel het mengsel over de gehele bodem en verdeel de rabarber. Bedek vervolgens met een laagje aardbeienjam.

3. Rol de overige 4 plakjes bladerdeeg tot één geheel en bestrijk deze met een mengsel van de tweede eierdooier en een beetje water. Snijd de plak bladerdeeg in plakken van 1,5cm breed. Leg de plakken in ruitjespatroon op de taart met ongeveer 2 cm tussen de plakken.

4. Bestrooi met wat suiker en doe de taart ongeveer 25 à 30 minuten in de oven op 170 graden.

Wanneer het bladerdeeg is verdeeld in de taartvorm kun je het randje een extra decoratie 'touch' geven. Dit doe je door met je vingers, om de centimeter, de rand wat aan te drukken. Zet het ongeveer 10 minuten in de koelkast en ga dan verder met de bereiding.

Tip

Tip: Druk voor een mooie afwerking de randen van het kruimeldeeg aan met je vingers wanneer je het in de taartvorm doet. Plaats voor het bakken nog 10 min in de koelkast.

Controleer de ingrediëntenlijst van het bladerdeeg of deze lactose vrij zijn.