Soep van gegrilde paprika en pastinaak met gepofte quinoa

Een heerlijke soep van paprika en pastinaak met Alpro soya Cuisine Light

6 porties
45min

Ingrediënten

3 rode paprika's

2 gele paprika's

1 pastinaak (+/- 180 g)

1 grote rode ui

2 knoflookteentjes
700 ml groentebouillon

250 ml Alpro soya Cuisine Light

1 eetlepel tomatenpuree

kruidenbuiltje 
1 eetlepel paprikapoeder

versgemalen peper

kruidenzout

1 eetlepel Alpro soya Bakken en Braden


gepofte quinoa

4 eetlepels quinoa (rode, witte of gemengd)

1 eetlepel zonnebloemolie

Bereid met

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de rode en gele paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika's op een bakplaat. Plaats deze in het midden van de oven. Gril de paprika's een halfuur tot het vel donkerbruin/zwart gekleurd is en het vruchtvlees zacht is. Schil ondertussen de pastinaak en snijd die in gelijke stukken van ongeveer 1 cm.
2. Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen in een kom die je met huishoudfolie afdekt. Haal daarna voorzichtig het vel van de paprika's en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwarm een eetlepel Alpro soya Bakken en Braden in een grote kookpot en bak de gehakte ui, de look en de blokjes pastinaak goudbruin. Voeg daarna de tomatenpuree toe en meng goed om terwijl je het vuur zachter zet. Giet de groentebouillon erbij en voeg ook de paprika's, het paprikapoeder en het kruidenbuiltje toe. Breng op smaak met peper en zout. Plaats het deksel op de kookpot en zet het vuur wat hoger om de soep te laten opkoken. Zodra ze kookt, laat je de soep nog 5 minuutjes sudderen.
3. Verwarm ondertussen een eetlepel zonnebloemolie in een zware pan met een dikke bodem. Zodra de olie goed heet is, voeg je de quinoa toe. Roer regelmatig om, maar dek de pan tussendoor altijd af. De quinoa begint na 2 tot 3 minuten namelijk te poffen.
4. Haal het kruidenbuiltje uit de soep. Giet alles in een blender en mix de soep samen met 200 ml Alpro soya Cuisine tot ze fluweelzacht is. Werk de soep af met paprikapoeder en gepofte quinoa. Aan tafel!

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij