Spinazierisotto met scampi en kruidensalade

Heerlijke risotto met een originele twist

4 porties
30min

Ingrediënten

300 g scampi

300 g arborio- of risottorijst

200 g spinazie, grofgehakt

2 stengels selder

80 g kruidensalade (mengeling van raketsla, dille, bladpeterselie, kervel en waterkers)

1 sjalotje

2 teentjes knoflook

Sap en fijngehakte schil van 1/2 citroen

60 g Alpro soya Bakken en Braden

100 ml witte wijn (optioneel)

1 l groentebouillon

125 ml Alpro soya Cuisine

versgemalen peper

zout

Bereid met

Bereiding

1. Was de scampi en dep ze droog. Breng de bouillon aan de kook en houd warm. Snijd de selder in kleine stukjes, samen met het sjalotje en de look.

2. Verhit 1 eetlepel Alpro soya Bakken en Braden in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot, selder en 1 teentje knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en laat even meebakken tot ze ook glazig wordt. Blus met de witte wijn of wat bouillon en roer tot deze is opgenomen. Voeg nu al roerend steeds een scheut hete bouillon en het sap van de halve citroen toe. Schenk er pas nieuwe bouillon bij als de rijst al het vocht heeft opgenomen.

3. Maak intussen de kruidensalade door alle tuinkruiden en salade te mengen. Na 15 minuten voeg je de gehakte spinazie bij de risotto. Laat nog 5 à 8 minuten sudderen tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst smeuïg en beetgaar is. Hou warm tot gebruik.

4. Verhit 1 eetlepel Alpro soya Bakken en Braden in een pan en bak hierin de resterende knoflook en de scampi in 2 à 3 minuten tot ze roze en gaar zijn. Roer er de fijngehakte citroenschil, de Alpro soya Cuisine en nog 1 eetlepel Alpro Bakken en Braden onder. Proef en breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de scampi en kruidensalade.

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij