Pompoentaart en appel

Glutenvrije taart met Alpro Kokosnoot Cuisine en Cremoso Appelstrudel

4 porties
50min
2u

Ingrediënten

200 g amandelen en hazelnoten
75 ml agavesiroop

75 ml Alpro soya Bakken en Braden

snufje zout

250 g pompoen

½ appel

10 gelatineblaadjes

1 theelepel kaneelpoeder

600 ml Alpro Cremoso Appelstrudel en / of Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt met vanille

1 limoen

300 ml Alpro Kokosnoot Cuisine / plantaardig alternatief voor room met kokosnoot

Bereid met

Bereiding

1. Meng eerst de amandelen en hazelnoten met de agavesiroop, de Alpro Bakken en Braden en een snufje zout. Vet een taartvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem. Verdeel de notenmengeling gelijkmatig over de vorm en plaats die in het midden van de voorverwarmde oven (180 °C). Haal de taartvorm na 8 tot 10 minuten uit de oven en laat afkoelen.

2. Schil en snijd de pompoen en appel in stukjes en breng die aan de kook. Zodra ze gaar zijn, maak je er puree van. Breng de puree op smaak met kaneel en 1 eetlepel agavesiroop. Plaats de puree daarna in de koelkast om af te koelen.

3. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken en verwarm zes gelatineblaadjes in twee eetlepels water. Meng in een grote kom de Alpro Kokosnoot Cuisine met Alpro Cremoso Appelstrudel. Voeg er de zes gelatineblaadjes aan toe, meng alles goed en giet het geheel over de notenmengeling in de taartvorm. Laat ongeveer twee uur opstijven.

4. Laat de resterende vier gelatineblaadjes weken in een eetlepel water. Meng ze door de pompoenpuree tot een gladde, lopende saus. Giet de saus over de taart en laat opstijven. Werk de taart af met stukjes appel en ... smullen maar!

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Tip

Verwarm de taartvorm met een keukenbrander, zodat de taart er gemakkelijk uitkomt.