Wij vinden de bescherming van onze planeet belangrijk en, net als onze partner WWF, willen we de hulpbronnen op onze planeet beschermen voor toekomstige generaties. Daarom introduceren we een speciale WWF-editie van onze Alpro soya Drink Original en Ongezoet: voor elk literpak dat je koopt, gaat 10 cent rechtstreeks naar WWF.

Deelnemende producten

Goed besteed: het ECOmakala-project

Elke cent die wordt gedoneerd, wordt gebruikt om WWF te helpen in de strijd tegen ontbossing in enkele van de meest kwetsbare leefgebieden ter wereld. In bossen is een enorme diversiteit aan planten en dieren te vinden, bossen spelen een cruciale rol in de regulering van het klimaat en ze zorgen voor het levensonderhoud van lokale gemeenschappen. En toch gaat elk jaar een zorgwekkende 7,6 miljoen hectare bosgebied verloren als gevolg van ontbossing. Met jouw hulp kan de opbrengst van de speciale WWF-edities worden gebruikt om deze waardevolle omgevingen te herstellen.

De oorzaak van het probleem

Het ECOmakala-project in Congo werkt aan de bescherming van de natuurlijke rijkdommen van het Virunga National Park, een Werelderfgoed en het oudste nationaal park in Afrika. Het park is het leefgebied van een groot aantal verschillende vogel- en diersoorten, waaronder een kwart van alle bedreigde berggorilla’s ter wereld. In de voorbije twee jaren heeft het gebruik van de natuurlijke bronnen van het park zijn grenzen bereikt doordat de vraag naar hout door de groeiende bevolking enorm snel is gestegen. Het hout wordt illegaal gekapt voor houtskool (‘makala’ in het Swahili) en vervolgens verkocht in nabijgelegen steden, waardoor de bronnen in het park vandaag onder enorme druk staan.

Initiatieven buiten het park

Een van de manieren waarop het project een ommekeer probeert te maken, is door te werken aan de ontwikkeling van duurzame plantages met de lokale bevolking. Dit biedt hen een nieuwe bron van inkomsten en een duurzamere energiebron. Het project werkt ook samen met vrouwenverenigingen en ambachtslieden om meer efficiënte houtskool kachels te produceren die tot 50% minder houtskool gebruiken: zo wordt de lokale economie geholpen en besparen tienduizenden gezinnen op hun energiekosten.

Het resultaat?

Vorig jaar heeft Alpro 70.000 euro opgehaald voor het ECOmakala-project, geld dat werd gebruikt om 14.000 energiezuinige houtskool kachels te produceren, goed voor een besparing van 6 000 ton houtskool, waardoor het hakken van 30.000 bomen vermeden werd. Door de mensen in het gebied toegang te geven tot duurzamere energie zijn ze minder afhankelijk van houtskool, waardoor de gevolgen voor de uitzonderlijke biodiversiteit van het park worden beperkt. Dit jaar verhogen Alpro en WWF hun inspanningen om de positieve effecten van het ECOmakala-project op de bossen en de natuurlijke biodiversiteit van het Virunga National Park nog verder uit te breiden.

WWF & Alpro: samen werken aan een gezondere planeet

Samen met WWF zetten we ons in om CO2-uitstoot te verminderen en de voordelen van een gezond, plantaardig dieet te promoten: goed voor mensen en goed voor de planeet.

2011 - Alpro sluit zich aan bij het Climate Savers programma van WWF, een duidelijk statement om zich te houden aan de doelstellingen voor het verminderen van CO2-uitstoot.

2013 - Alpro gaat in het Verenigd Koninkrijk als WWF Green Ambassador samenwerken met scholen om kinderen meer te leren over het belang van duurzaam voedsel.

2016 - Alpro sluit zich samen met WWF aan bij het Future Plates-initiatief om chef-koks bewust te maken van alle voordelen van een plantaardig dieet.

2016 - De eerste ‘Help Us Protect The Forest’-campagne wordt gelanceerd in België en er wordt 70.000 euro opgehaald om het waardevolle leefgebied van het Virunga National Park te beschermen.

2017 - De campagne breidt zich uit als het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland zich bij de ‘Help Us Protect The Forest’-campagne aansluiten, met als resultaat meer donaties en steun aan een tweede project: het East Africa Regional Forest-programma.

2011
2013
2016
2016
2017

Alpro sluit zich aan bij het Climate Savers programma van WWF, een duidelijk statement om zich te houden aan de doelstellingen voor het verminderen van CO2-uitstoot.

Alpro gaat in het Verenigd Koninkrijk als WWF Green Ambassador samenwerken met scholen om kinderen meer te leren over het belang van duurzaam voedsel.

Alpro sluit zich samen met WWF aan bij het Future Plates-initiatief om chef-koks bewust te maken van alle voordelen van een plantaardig dieet.

De eerste ‘Help Us Protect The Forest’-campagne wordt gelanceerd in België en er wordt 70.000 euro opgehaald om het waardevolle leefgebied van het Virunga National Park te beschermen.

De campagne breidt zich uit als het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland zich bij de ‘Help Us Protect The Forest’-campagne aansluiten, met als resultaat meer donaties en steun aan een tweede project: het East Africa Regional Forest-programma.

2011
2013
2016
2016
2017
De samenwerking tussen Alpro en WWF De samenwerking tussen Alpro en WWF

Een plantaardige levensstijl. Goed in alle opzichten.

Een plantaardige levensstijl is van nature goed voor de bescherming van onze planeet. Voor de productie van de sojadranken van Alpro is minder water en land nodig en ze veroorzaken minder CO2-uitstoot. Bovendien zijn de ingrediënten GGO-vrij en is onze soja nooit afkomstig uit ontboste gebieden. Alpro is dus altijd een duurzame keuze.

soya
2.5x
minder co2
zuivel
soya
2x
minder aarde
zuivel
soya
4x
minder water
zuivel