Vers nieuws van Alpro

 • Alpro pakt uit met Olympisch kampioene en ‘Sportvrouw van het jaar’ Nafi Thiam als Alpro ambassador

  Persbericht

  21.12.2017

  Alpro pakt uit met Olympisch kampioene en ‘Sportvrouw van het jaar’ Nafi Thiam als Alpro ambassador

  Nafi Thiam is gezegend met een uitzonderlijk talent én veel charisma. Met olympisch goud en een wereldtitel op zak, en met een score boven de iconische grens van 7.000 punten op haar conto, werd ze dit jaar door de internationale atletiekfederatie IAAF bekroond tot ‘Wereldatlete van het jaar’. Ze groeide in sneltempo uit tot het boegbeeld van de Belgische atletiek. Als jong rolmodel, wil ze bewuste keuzes maken op elk vlak. En daar past ook het nieuwe partnership met Alpro in.

 • Gerechtshof \'s Hertogenbosch oordeelt: Alpro mag zijn plantaardige producten variaties op zuivel noemen

  Persbericht

  19.12.2017

  Gerechtshof \'s Hertogenbosch oordeelt: Alpro mag zijn plantaardige producten variaties op zuivel noemen

  Breda, 19 december 2017 – Vandaag oordeelde het Gerechtshof van ’s Hertogenbosch dat Alpro gebruik mag blijven maken van verwijzingen als “variatie op zuivel”, “variatie op melk”, “plantaardige variatie op yoghurt” of “yoghurtvariatie” bij de verkoop van zijn plantaardige voedingsproducten. De Nederlandse Zuivelindustrie (NZO) had een hoger beroep aangetekend na de uitspraak van oktober 2014. Ook het hof meent dat de angst van de NZO ongegrond is dat de consument zou denken dat de producten van Alpro geen plantaardige maar zuivelproducten zijn. Alpro maakt bij elke gelegenheid duidelijk dat zijn producten plantaardig zijn en constateert dat ook het Gerechtshof meent dat er geen verwarring bestaat over de aard van de producten. In een soortgelijke zaak in België, werd bevestigd dat Alpro haar plantaardige producten op basis van soja mag voorstellen als een alternatief voor yoghurt en andere zuivelproducten.

 • Belgische overheid kan ruim een miljard besparen met meer plantaardige voeding en soja

  Persbericht

  19.12.2017

  Belgische overheid kan ruim een miljard besparen met meer plantaardige voeding en soja

  18 december 2017 – België kan op 20 jaar tijd minstens 1,5 miljard euro besparen op zijn jaarlijkse gezondheids- en productiviteitsbalans als meer mensen kunnen worden aangespoord om meer plantaardig te eten. Dat blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten van Professor Lieven Annemans, Professor in de Gezondheidseconomie aan de UGent, die vandaag werden gepubliceerd in het Journal of Nutrition.

 • Alpro CEO, Bernard Deryckere, geeft fakkel door aan Sven Lamote

  Persbericht

  15.11.2017

  Alpro CEO, Bernard Deryckere, geeft fakkel door aan Sven Lamote

  MEDEDELING / ANNOUNCEMENT / COMMUNICATION / MITTEILUNG Gent, 15 november 2017 – Bernard Deryckere, de huidige CEO van Alpro die de onderneming de laatste 16 jaar heeft geleid, treedt terug en geeft de management verantwoordelijkheden door aan Sven Lamote. Lamote krijgt als nieuwe General Manager van de onderneming de taak om de plantaardige business van Alpro voor te bereiden op haar volgende groeifase en zal verder bouwen op de nalatenschap van Bernard Deryckere.

 • Eerste Vlaamse soja geoogst

  Persbericht

  21.09.2017

  Eerste Vlaamse soja geoogst

  21 september 2017 - Vandaag wordt de eerste Vlaamse soja voor menselijke consumptie geoogst. De teelt is het resultaat van 4 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van sojateelt in ons klimaat. Het project kwam er dankzij de succesvolle samenwerking tussen Alpro, AVEVE, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Departement Landbouw en Visserij, en enkele pionierende Vlaamse landbouwers.

 • Alpro verheugt zich over herziening van de actieve voedingsdriehoek: meer nadruk op plantaardige en duurzame voeding

  Persbericht

  19.09.2017

  Alpro verheugt zich over herziening van de actieve voedingsdriehoek: meer nadruk op plantaardige en duurzame voeding

  Gent, 19 september 2017 – Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven (voorheen VIGeZ) een herziene versie van de welgekende voedingsdriehoek. De focus van het nieuwe voedingsmodel ligt op meer plantaardige voeding, duurzame voedingskeuzes en variatie in de voeding. Alpro verheugt zich over deze evolutie omdat ze perfect past binnen de visie en het plantaardige productaanbod van Alpro.

 • Alpro & WWF bundelen hun krachten voor de bescherming van onze bossen

  Persbericht

  05.09.2017

  Alpro & WWF bundelen hun krachten voor de bescherming van onze bossen

  Alpro lanceert een speciale WWF-editie van de 1-literverpakking van haar drinks ‘Alpro Soja Original’ en ‘Alpro Soja Ongezoet’ om het werk van WWF ter bescherming van onze bossen te ondersteunen. Voor elke verkochte liter schenkt Alpro 0,10 € aan WWF om het te helpen in zijn strijd tegen de ontbossing in een aantal van ‘s werelds meest kwetsbare habitats. Gelet op het succes van de campagne van vorig jaar in België en Luxemburg is de fondsenwervingscampagne ter ondersteuning van WWF’s strijd tegen ontbossing dit jaar ook uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland.

 • Eerste Vlaamse soja binnenkort geoogst

  Persbericht

  29.06.2017

  Eerste Vlaamse soja binnenkort geoogst

  Alpro, AVEVE, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Departement Landbouw en Visserij hebben samen de schouders gezet onder de Vlaamse teelt van soja voor de voedingssector. Een vijftal landbouwers behoren tot de pioniers die in Vlaanderen van start gaan met de professionele sojateelt. Voor dit jaar wordt hun gezamenlijke sojaoogst al geschat op 100 ton.

 • Persbericht

  14.06.2017

  Reactie op de verordening van het Europese Hof van Justitie in verband met de benaming van plantaardige producten

  Bij Alpro zijn we heel duidelijk in de communicatie over onze plantaardige producten en volgen zorgvuldig de toepasselijke wetgeving. Wij gebruiken de benaming sojadrink en spreken over plantaardige alternatieven voor yoghurt wat geen enkele verwarring mogelijk maakt tussen “melk” of “yoghurt” en hun plantaardige alternatieven. Transparante communicatie is in het belang van de consument én Alpro. Alpro staat voor plantaardige voeding, wil daar duidelijk over informeren, en wil zich met haar boodschappen onderscheiden van zuivelproducten. Deze uitspraak is niet nieuw voor Alpro. Er is ook geen impact op de manier waarop Alpro haar producten benoemt.

 • Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Persbericht

  13.04.2017

  Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Alpro wordt drijvende kracht om plantaardige voeding wereldwijd te doen groeien Danone en Alpro bundelen krachten om plantaardige voeding verder te doen groeien. Alpro zal een drijvende kracht zijn in de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Danone en WhiteWave/Alpro zullen samen de Alimentation Revolution leiden.