Vers nieuws van Alpro

 • Alpro toont de weg naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon: 90% producten heeft groene Nutri-Score

  Persbericht

  02.04.2019

  Alpro toont de weg naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon: 90% producten heeft groene Nutri-Score

  Alpro, pionier in plantaardige voeding en drinks, speelt een voortrekkersrol in het motiveren van de consument om een gezonde en bewuste voedingskeuze te maken. Vanaf september zal Nutri-Score te zien zijn op de voorzijde van de Alpro producten op de Belgische markt. Vandaag kan de Nutri-Score informatie al geraadpleegd worden op Alpro’s website.

 • Alpro tekent voor een krachtig klimaatbeleid

  Persbericht

  05.02.2019

  Alpro tekent voor een krachtig klimaatbeleid

  Alpro steunt het initiatief Sign for my Future, één van de grootste coalities ooit gevormd in België, dat de overheid oproept om een veel ambitieuzer klimaatbeleid te voeren na de verkiezingen van mei 2019. Samen met een grote groep Belgische toonaangevende bedrijven, het middenveld en bezorgde burgers, vraagt de pionier in plantaardige producten om een ambitieus plan. Bovendien onderstreept Alpro het belang van voeding in het hele klimaatverhaal.

 • Alpro zoekt 120 nieuwe werknemers met grote rekruteringscampagne

  Persbericht

  18.10.2018

  Alpro zoekt 120 nieuwe werknemers met grote rekruteringscampagne

  Alpro lanceert zijn grote rekruteringscampagne om tegen het einde van het jaar de openstaande vacatures in Wevelgem in te vullen. Het Europese voedingsbedrijf vulde dit jaar in Wevelgem al meer dan 120 vacatures in. Met James Cooke als gezicht van de campagne en de oproep ‘Word de pro in Alpro’ gaat het bedrijf dit jaar nog op zoek naar 120 extra nieuwe collega’s, waarvan 100 voor Alpro’s grootste fabriek in Wevelgem.

 • Alpro zorgt voor verandering in de koelkast en draagt bij tot Evenwichtige Voeding

  Nieuws

  20.08.2018

  Alpro zorgt voor verandering in de koelkast en draagt bij tot Evenwichtige Voeding

  Het persbericht vandaag verspreid door FEVIA (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) naar aanleiding van de eerste evaluatie van het Convenant Evenwichtige Voeding, geformaliseerd in 2016, vermeldt een reductie (gewogen gemiddelde) van 18% in suikers voor de categorie plantaardige alternatieven voor zuivel ten opzichte van 2012.

 • Alpro neemt als eerste bedrijf in België deel aan het ‘One Planet Thinking’ programma en behaalt het B Corp certificaat

  Persbericht

  17.05.2018

  Alpro neemt als eerste bedrijf in België deel aan het ‘One Planet Thinking’ programma en behaalt het B Corp certificaat

  Gent, 17 mei 2018 – Als eerste bedrijf in België en als één van de eerste in Europa, integreert Alpro het ‘One Planet Thinking’ concept in zijn bedrijfsstrategie. Deze wetenschappelijke methodologie, ontwikkeld door het World Wildlife Fund (WWF) en International Union for Conservation of Nature (IUCN), laat toe om betekenisvolle duurzaamheidsdoelen te definiëren. Daarnaast kreeg het plantaardige voedingsbedrijf recent het B Corp certificaat en lanceerde het op 15 mei duurzaamheidsrapport, waarin stilgestaan wordt bij de verwezenlijkingen en waarin een tussentijdse evaluatie wordt gemaakt van de vooropgestelde duurzaamheidsdoelstellingen 2015 – 2020.

 • Alpro investeert meer dan 40 miljoen euro in nieuw geautomatiseerd magazijn en innovatiecentrum in Wevelgem en creëert 100 bijkomende arbeidsplaatsen in 2018

  Persbericht

  02.03.2018

  Alpro investeert meer dan 40 miljoen euro in nieuw geautomatiseerd magazijn en innovatiecentrum in Wevelgem en creëert 100 bijkomende arbeidsplaatsen in 2018

  Wevelgem, 2 maart 2018 – Alpro opent vandaag officieel zijn nieuw geautomatiseerd magazijn en innovatiecentrum op de productiesite in Wevelgem. Alpro investeerde meer dan 40 miljoen euro in de bouw van het hoogtechnologische magazijn en in het nieuwe innovatiecentrum om tegemoet te komen aan de groei van het bedrijf en zich voor te bereiden op de toekomstige behoeften van de consumenten. Ook de lokale werkgelegenheid kan opnieuw groeien: meer dan 100 bijkomende arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Voornamelijk extra techniekers en operatoren zullen in Wevelgem tewerkgesteld kunnen worden.

 • Alpro lanceert plantaardig ijsassortiment

  Persbericht

  27.02.2018

  Alpro lanceert plantaardig ijsassortiment

  Alpro, pionier van plantaardige voedingsproducten, lanceert assortiment van plantaardig ijs in 3 heerlijke smaken.

 • Alpro pakt uit met Olympisch kampioene en ‘Sportvrouw van het jaar’ Nafi Thiam als Alpro ambassador

  Persbericht

  21.12.2017

  Alpro pakt uit met Olympisch kampioene en ‘Sportvrouw van het jaar’ Nafi Thiam als Alpro ambassador

  Nafi Thiam is gezegend met een uitzonderlijk talent én veel charisma. Met olympisch goud en een wereldtitel op zak, en met een score boven de iconische grens van 7.000 punten op haar conto, werd ze dit jaar door de internationale atletiekfederatie IAAF bekroond tot ‘Wereldatlete van het jaar’. Ze groeide in sneltempo uit tot het boegbeeld van de Belgische atletiek. Als jong rolmodel, wil ze bewuste keuzes maken op elk vlak. En daar past ook het nieuwe partnership met Alpro in.

 • Belgische overheid kan ruim een miljard besparen met meer plantaardige voeding en soja

  Persbericht

  19.12.2017

  Belgische overheid kan ruim een miljard besparen met meer plantaardige voeding en soja

  18 december 2017 – België kan op 20 jaar tijd minstens 1,5 miljard euro besparen op zijn jaarlijkse gezondheids- en productiviteitsbalans als meer mensen kunnen worden aangespoord om meer plantaardig te eten. Dat blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten van Professor Lieven Annemans, Professor in de Gezondheidseconomie aan de UGent, die vandaag werden gepubliceerd in het Journal of Nutrition.

 • Alpro CEO, Bernard Deryckere, geeft fakkel door aan Sven Lamote

  Persbericht

  15.11.2017

  Alpro CEO, Bernard Deryckere, geeft fakkel door aan Sven Lamote

  MEDEDELING / ANNOUNCEMENT / COMMUNICATION / MITTEILUNG Gent, 15 november 2017 – Bernard Deryckere, de huidige CEO van Alpro die de onderneming de laatste 16 jaar heeft geleid, treedt terug en geeft de management verantwoordelijkheden door aan Sven Lamote. Lamote krijgt als nieuwe General Manager van de onderneming de taak om de plantaardige business van Alpro voor te bereiden op haar volgende groeifase en zal verder bouwen op de nalatenschap van Bernard Deryckere.

 • Eerste Vlaamse soja geoogst

  Persbericht

  21.09.2017

  Eerste Vlaamse soja geoogst

  21 september 2017 - Vandaag wordt de eerste Vlaamse soja voor menselijke consumptie geoogst. De teelt is het resultaat van 4 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van sojateelt in ons klimaat. Het project kwam er dankzij de succesvolle samenwerking tussen Alpro, AVEVE, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Departement Landbouw en Visserij, en enkele pionierende Vlaamse landbouwers.

 • Alpro verheugt zich over herziening van de actieve voedingsdriehoek: meer nadruk op plantaardige en duurzame voeding

  Persbericht

  19.09.2017

  Alpro verheugt zich over herziening van de actieve voedingsdriehoek: meer nadruk op plantaardige en duurzame voeding

  Gent, 19 september 2017 – Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven (voorheen VIGeZ) een herziene versie van de welgekende voedingsdriehoek. De focus van het nieuwe voedingsmodel ligt op meer plantaardige voeding, duurzame voedingskeuzes en variatie in de voeding. Alpro verheugt zich over deze evolutie omdat ze perfect past binnen de visie en het plantaardige productaanbod van Alpro.

 • Alpro & WWF bundelen hun krachten voor de bescherming van onze bossen

  Persbericht

  05.09.2017

  Alpro & WWF bundelen hun krachten voor de bescherming van onze bossen

  Alpro lanceert een speciale WWF-editie van de 1-literverpakking van haar drinks ‘Alpro Soja Original’ en ‘Alpro Soja Ongezoet’ om het werk van WWF ter bescherming van onze bossen te ondersteunen. Voor elke verkochte liter schenkt Alpro 0,10 € aan WWF om het te helpen in zijn strijd tegen de ontbossing in een aantal van ‘s werelds meest kwetsbare habitats. Gelet op het succes van de campagne van vorig jaar in België en Luxemburg is de fondsenwervingscampagne ter ondersteuning van WWF’s strijd tegen ontbossing dit jaar ook uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland.

 • Eerste Vlaamse soja binnenkort geoogst

  Persbericht

  29.06.2017

  Eerste Vlaamse soja binnenkort geoogst

  Alpro, AVEVE, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Departement Landbouw en Visserij hebben samen de schouders gezet onder de Vlaamse teelt van soja voor de voedingssector. Een vijftal landbouwers behoren tot de pioniers die in Vlaanderen van start gaan met de professionele sojateelt. Voor dit jaar wordt hun gezamenlijke sojaoogst al geschat op 100 ton.

 • Persbericht

  14.06.2017

  Reactie op de verordening van het Europese Hof van Justitie in verband met de benaming van plantaardige producten

  Bij Alpro zijn we heel duidelijk in de communicatie over onze plantaardige producten en volgen zorgvuldig de toepasselijke wetgeving. Wij gebruiken de benaming sojadrink en spreken over plantaardige alternatieven voor yoghurt wat geen enkele verwarring mogelijk maakt tussen “melk” of “yoghurt” en hun plantaardige alternatieven. Transparante communicatie is in het belang van de consument én Alpro. Alpro staat voor plantaardige voeding, wil daar duidelijk over informeren, en wil zich met haar boodschappen onderscheiden van zuivelproducten. Deze uitspraak is niet nieuw voor Alpro. Er is ook geen impact op de manier waarop Alpro haar producten benoemt.

 • Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Persbericht

  13.04.2017

  Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Alpro wordt drijvende kracht om plantaardige voeding wereldwijd te doen groeien Danone en Alpro bundelen krachten om plantaardige voeding verder te doen groeien. Alpro zal een drijvende kracht zijn in de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Danone en WhiteWave/Alpro zullen samen de Alimentation Revolution leiden.

 • Meer plantaardige voeding kan overheid ruim een miljard doen besparen

  Persbericht

  24.03.2017

  Meer plantaardige voeding kan overheid ruim een miljard doen besparen

  Opmerkelijke wetenschappelijke inzichten voorgesteld tijdens symposium 20-jarig bestaan Alpro Foundation. De Alpro Foundation viert vandaag haar 20-jarig bestaan. Dit onafhankelijke instituut werd in 1996 opgericht met als doel het wetenschappelijke onderzoek rond plantaardige voeding te ondersteunen en de kennis en het bewustzijn omtrent voeding en gezondheid te bevorderen. Om deze uitzonderlijke verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, organiseert de Foundation vandaag een feestelijk symposium in Brussel, waar maar liefst 14 gezondheidsexperts komen spreken over nieuwe wetenschappelijke inzichten in plantaardige voeding.

 • Persbericht

  22.09.2016

  Hoge Gezondheidsraad stuurt aan op meer plantaardige voeding

  De nieuwe voedingsaanbevelingen voor België leggen focus op meer plantaardige voeding met goede onverzadigde vetten, meer vezels en voldoende calcium. De tot nu toe geldende voedingsaanbevelingen die dateren van 2009, werden grondig herzien door de Belgische Hoge Gezondheidsraad in lijn met de huidige wetenschappelijke kennis. Belangrijke boodschap in de nieuwe aanbevelingen is de “beperking van verzadigde vetzuren ten voordele van onverzadigde vetzuren, ter preventie van hart- en vaataandoeningen”. Meer aandacht moet besteed worden aan de inname van onverzadigde vetten (zowel omega-6 als omega-3 vetzuren) die onder meer aanwezig zijn in soja. Meervoudig onverzadigde vetzuren verlagen het slechte LDL-cholesterol wanneer ze verzadigde vetzuren vervangen. De HGR bevestigt bovendien dat de biologische beschikbaarheid van calcium uit sojadranken verrijkt met calcium dezelfde is als voor melkproducten.

 • Alpro en WWF bundelen de krachten tegen ontbossing

  Persbericht

  06.09.2016

  Alpro en WWF bundelen de krachten tegen ontbossing

  Het ECOmakala-project draagt bij tot de bescherming van het waardevolle Virungapark in Congo samen met lokale boeren en ondernemers Alpro, die in geen geval sojabonen uit ontboste gebieden gebruikt, steunt het ECOmakala project en slaat zo de handen in elkaar met WWF om de ontbossing van het Virungapark in Oost-Congo tegen te gaan. Daar worden massaal bomen gekapt voor houtskool, “makala” in het Swahili. Door samen met lokale boeren boomplantages aan te leggen rondom het park en met lokale ondernemers houtskoolkacheltjes te produceren die de helft minder houtskool verbruiken, slaat het project drie vliegen in één klap: de bescherming van natuurlijke bossen, extra jobs en lagere energiekosten voor tienduizenden families. Alpro en WWF willen nu ook de consument engageren om een steentje bij te dragen in de strijd tegen de ontbossing van het Virungapark: voor elke verkochte Alpro soya drink Original 1L gaat de komende weken 10 cent naar het ECOmakala project.

 • Nieuw hoofdstuk voor WhiteWave

  Persbericht

  07.07.2016

  Nieuw hoofdstuk voor WhiteWave

  Vandaag kondigde WhiteWave aan dat ze een fusie aanging met Danone, waarbij Danone WhiteWave zal overnemen. Er wordt verwacht dat de transactie tegen het eind van het jaar afgerond is. Beide bedrijven zien het als hun taak om hun consumenten te voorzien van gezonde voeding en dranken die niet alleen goed smaken maar ook op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Beide besteden ook veel aandacht aan het dienen van de gemeenschap en verantwoord milieubeheer. Bij Alpro zullen we voortbouwen op onze missie en strategie en ons concentreren op de verdere implementatie daarvan. Totdat de transactie gesloten is, blijven WhiteWave en Danone afzonderlijke bedrijven en voeren we business as usual. Voor de pers: Alpro - Ann De Jaeger, VP Corporate Communications - tel. +32 475 20 13 44 - +32 9 260 21 09 – ann.dejaeger@alpro.com

 • Persbericht

  02.06.2016

  Derde jaar op rij miljoeneninvestering en forse aanwervingen bij Alpro

  Investeren in een groene toekomst: Alpro koploper op vlak van CO2-reductie met wetenschappelijke onderbouw Gent, 2 juni 2016 – Het Europese voedingsbedrijf Alpro ziet de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten jaar na jaar fors toenemen. Doordat het bedrijf zelf ook sterk blijft groeien, kondigt het ook in 2016 opnieuw een investering van maar liefst 115 miljoen euro aan. Tevens worden er zo’n 160 nieuwe jobs gecreëerd. Dit gebeurt nadat ook in 2015 al aanzienlijk werd geïnvesteerd en 200 extra medewerkers werden aangeworven. Bovendien toont Alpro aan dat deze sterke groeicijfers hand in hand gaan met duurzaamheid. Als lid van het WWF Climate Savers Programma, legt het voedingsbedrijf zichzelf immers strenge doelstellingen met wetenschappelijke onderbouw op voor CO2 vermindering tegen 2020.

 • Persbericht

  17.12.2015

  Minder suiker, meer lokale soja

  Alpro bewijst dat gezondheid, milieu en groei hand in hand gaan Gent, 17 december 2015 –Alpro publiceert zijn duurzaamheidsrapport. Hierin licht het bedrijf zijn visie en concrete acties rond duurzaamheid toe. Essentieel in deze visie zijn het verder verminderen van CO2-uitstoot en waterverbruik en een duurzaam gebruik van grondstoffen. Verder hecht Alpro veel belang aan de vermindering van suiker en verzadigde vetten in zijn volledige productgamma in de strijd tegen obesitas en worden er verder aanzienlijke stappen gezet op weg naar een lokale sojateelt.

 • Persbericht

  06.03.2015

  Alpro investeert 80 miljoen euro in 2015

  250 aanwervingen in 2015, waarvan 200 in België Het Europese voedingsbedrijf Alpro ziet de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten fors groeien, en groeit zelf nog sneller. Het bedrijf wil op hetzelfde elan doorgaan en blijft daarom investeren en innoveren. Zo investeert Alpro in acht nieuwe productielijnen wat zijn productie capaciteit voor Europa enorm doet toenemen alsook extra aanwervingen meebrengt en dit vooral in België. Zowel de verkoop van sojadrinks, plantaardige alternatieven voor yoghurt, als de verkoop van drinks op basis van andere ingrediënten zoals amandelen, haver, rijst en kokos, blijft stijgen.