Vers nieuws van Alpro

 • Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Alpro wordt drijvende kracht om plantaardige voeding wereldwijd te doen groeien

  Danone en Alpro bundelen krachten om plantaardige voeding verder te doen groeien. Alpro zal een drijvende kracht zijn in de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Danone en WhiteWave/Alpro zullen samen de Alimentation Revolution leiden.

 • Meer plantaardige voeding kan overheid ruim een miljard doen besparen

  Opmerkelijke wetenschappelijke inzichten voorgesteld tijdens symposium 20-jarig bestaan Alpro Foundation.

  De Alpro Foundation viert vandaag haar 20-jarig bestaan. Dit onafhankelijke instituut werd in 1996 opgericht met als doel het wetenschappelijke onderzoek rond plantaardige voeding te ondersteunen en de kennis en het bewustzijn omtrent voeding en gezondheid te bevorderen. Om deze uitzonderlijke verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, organiseert de Foundation vandaag een feestelijk symposium in Brussel, waar maar liefst 14 gezondheidsexperts komen spreken over nieuwe wetenschappelijke inzichten in plantaardige voeding.

Alle persberichten

Aanvullende informatie

 • SAMENWERKEN MET DE RETAILER, IN HET BELANG VAN DE SHOPPER

  Alpro, winnaar Verse zuivel

  Reeds vijvendertig jaar staat Alpro symbool voor plantaardige voeding. Wat eens begon als een nobel idee van een Belgische pionier die research deed hoe honger in de wereld gestild kon worden, groeide uit tot de overtuiging om mensen meer plantaardig en minder dierlijk te laten eten.

  Alpro is een sterk groeiend bedrijf. Met producten die verkrijgbaar zijn in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zijn er in België alleen al meer dan twee miljoen huishoudens die geregeld producten van Alpro consumeren. De grootste fabriek staat in Wevelgem en dan zijn er nog twee fabrieken in Frankrijk en Groot-Brittannië. In totaal werken meer dan 1.150 mensen voor Alpro, waarvan circa 800 in België. De afgelopen jaren is het assortiment van Alpro enorm uitgebreid en biedt het merk naast producten op basis van soja, ook producten op basis van andere plantaardige ingrediënten als amandel, haver, rijst, kokos- en hazelnoot. Alpro biedt gezonde plantaardige producten waar consumenten van kunnen genieten zonder hierbij concessies te hoeven doen op gebied van smaak.?“De StoreCheck Salesteam Award in de categorie Verse zuivel die Alpro in ontvangst mocht nemen, is de erkenning dat retailers onze manier van samenwerken appreciëren. Meer en meer wordt Alpro als mainstream merk met volwaardige plantaardige alternatieven voor onder andere yoghurt, desserts en plattekaas beschouwd”, stelt key account leader Evy Bosschem.?Deze boodschap ziet Alpro vertaald in de winkel. “Immers, we kunnen zelf nog zo overtuigd zijn van de kwaliteit van onze producten, uiteindelijk komt her erop aan zichtbaar te zijn in het winkelpunt, aldus Bert Vandewiele, senior category manager.

 • Het verhaal van Alpro

  Changing the way the world eats for the better.

  Wat ooit begon met de transformatie van soja in een plantaardige drank is nu uitgegroeid tot een divers gamma met diverse ingrediënten.

  Vandaag de dag kiezen miljoenen mensen voor plantaardig eten. In een wereld waarin gezondheid en duurzaamheid steeds belangrijker worden, menen wij bij Alpro dat ook de behoefte aan plantaardig eten toeneemt.

  Ons verhaal bekijken? Klik op "Lees meer" en ontdek de bedrijfsvideo van Alpro.

ALLE INFORMATIE