Alpro lanceert een speciale WWF-editie van de 1-literverpakking van haar drinks ‘Alpro Soja Original’ en ‘Alpro Soja Ongezoet’ om het werk van WWF ter bescherming van onze bossen te ondersteunen. Voor elke verkochte liter schenkt Alpro 0,10 € aan WWF om het te helpen in zijn strijd tegen de ontbossing in een aantal van ‘s werelds meest kwetsbare habitats. Gelet op het succes van de campagne van vorig jaar in België en Luxemburg is de fondsenwervingscampagne ter ondersteuning van WWF’s strijd tegen ontbossing dit jaar ook uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland.

Ontbossing blijft wereldwijd op een alarmerend grote schaal plaatsvinden; daarom heeft Alpro haar krachten gebundeld met WWF om de bedreiging die ontbossing voor de planeet inhoudt te helpen bestrijden. De opbrengsten uit de verkoop van de speciale WWF-editie van onze sojadrinks in België gaan naar het ECOmakala project in het oosten van de Democratische Republiek Congo. De opbrengsten in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland gaan naar het Oost-Afrikaanse Regionale Bosprogramma, dat vele unieke bossen in Mozambique, Tanzania, Kenia, Oeganda en Madagaskar beschermt.

Naast deze campagne onderhouden Alpro en het WWF een duurzaam partnerschap dat al teruggaat tot 2009. Met dit partnerschap willen we de uitdagingen aanpakken die gepaard gaan met de overgang naar een gezonder en duurzamer systeem van voedselproductie. Een van de vele samenwerkingsprojecten is bijvoorbeeld het werk van Alpro en WWF om te communiceren over de voordelen van een gezonde, plantaardige voeding. Bovendien was Alpro een van de eerste ondernemingen ter wereld die zich een wetenschappelijk gefundeerd doel op het vlak van haar productiegerelateerde CO2-uitstoot heeft gesteld. Deze doelstelling brengt Alpro in lijn met het globale actieplan om de globale opwarming onder de 2°C te houden.

Alpro’s partnerschap met WWF is een mooie aanvulling op de natuurlijke duurzaamheid van haar producten, die grondstoffenefficiënt zijn en een lage milieu-impact hebben.