In 1980 hadden we 1 planeet nodig
1980
Vandaag
2030

Verminder consumptie

Als samenleving overschrijden we de natuurlijke grenzen van de bronnen van onze planeet. Overexploitatie en de stijgende consumptie heeft tot gevolg dat de bronnen van de aarde steeds schaarser worden. Vandaag hebben we al 1,5 planeten aan natuurlijke bronnen nodig.

Behandel met zorg

Het is bijzonder zinvol om voor plant-powered eten en drinken, gegroeid uit de natuur, te kiezen en uiteraard ook beter voor de planeet. Maar voor Alpro stopt het hier niet. Wij zoeken constant naar manieren die onze voetafdruk verlichten. We berekenden dat 80 tot 90% van de geteelde soja aan dieren wordt gevoerd, terwijl GMO-vrije soja perfect kan dienen als gezonde voeding voor mensen. Is het niet veel gemakkelijker de koe over te slaan en planten rechtstreeks om te zetten in heerlijk voedsel en drinken?

Sla de koe over

Planten omzetten in eten en drinken is een zinvolle, efficiënte manier om gezonde voedingsopties te voorzien en is minder belastend voor onze planeet.

Verbouw gewassen

Voer de koeien

Produceer de drinks

Minder grond, minder water, minder CO2 uitstoot

In vergelijking met de productie van melk, is voor de productie van sojadrinks 2x minder grond en 4x minder water nodig. Bovendien wordt er ook 2.5x minder CO2 uitgestoten. Niks tegen de koe, maar is het niet simpeler op deze manier?

soja
2.5x
minder CO2
melk
soja
2x
minder grond
melk
soja
4x
minder water
melk