Onze grondstoffen? Alleen de allerbeste

Voor Alpro is het van kapitaal belang de hoogste kwaliteit aan noten, haver, kokosnoten en sojabonen te selecteren.

GGO? Neen bedankt

We hebben en zullen nooit genetisch gemanipuleerde sojabonen gebruiken. Onze leveranciers ondertekenen allen een ethisch charter, bovendien valt de afkomst van onze bonen eenvoudig te achterhalen.

Ontbossing? Absoluut niet

Net omdat wij bij Alpro weten waar elke boon vandaan komt en we onze leveranciers van dichtbij volgen, kunnen we garanderen dat onze ingrediënten nooit uit ontboste gebieden komen.

Lokaal? Absoluut

Wij zoeken onze granen, bonen en noten zo dichtbij mogelijk. Al onze amandelen komen uit het Middellandse Zeegebied. Meer dan de helft van onze sojabonen vinden we in Europese landen, zoals Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

Oogst de beste ideeën

Het eco-vriendelijke gedachtengoed verweeft zich in elk detail van onze productiecyclus. Bij het oogsten en schoonmaken van ingrediënten wordt het waterverbruik beperkt en recycleren we waar mogelijk.

Transport? Zo ecologisch mogelijk

We doen er alles aan om ons transport zo ecologisch mogelijk te houden. Een grote hulp hierin is de scheepvaart: minder kilometers en dus minder brandstofverbruik betekenen immers een schonere lucht.

Van plant tot pak

Onze planten worden omgezet naar lekkere voeding, drinks, alternatieven voor yoghurt, en heerlijke desserten. Allemaal om jou te plezieren!

Een duurzame reis

Heel nauwgezet houden we onze energie efficiëntie in het oog, beperken we de koolstof uitstoot en limiteren we het waterverbruik waar het kan. Daarnaast hergebruiken we warmte en trekken we de kaart van hernieuwbare energie.

Een partnerschap met WWF

Samen met het WWF (Wereld Natuur Fonds) bindt Alpro zich overal ter wereld aan duurzame projecten. Zo ligt het prestigieuze Climate Savers programma ons nauw aan het hart. Dit prgramma heeft als doel de industrie en bedrijven voortrekkers te laten worden op gebied van klimaat- en energieoplossingen en moedigt hen aan om hun CO2-uitstoot op ambitieuze wijze te beperken.

Duurzame verpakkingen

Onze Tetra Pak drankverpakkingen zijn volledig recycleerbaar en zo ontworpen dat hun impact op het milieu minimaal is.