Vers nieuws van Alpro

 • Reactie op de verordening van het Europese Hof van Justitie in verband met de benaming van plantaardige producten

  Bij Alpro zijn we heel duidelijk in de communicatie over onze plantaardige producten en volgen zorgvuldig de toepasselijke wetgeving.
  Wij gebruiken de benaming sojadrink en spreken over plantaardige alternatieven voor yoghurt wat geen enkele verwarring mogelijk maakt tussen “melk” of “yoghurt” en hun plantaardige alternatieven.
  Transparante communicatie is in het belang van de consument én Alpro. Alpro staat voor plantaardige voeding, wil daar duidelijk over informeren, en wil zich met haar boodschappen onderscheiden van zuivelproducten. Deze uitspraak is niet nieuw voor Alpro. Er is ook geen impact op de manier waarop Alpro haar producten benoemt.

 • Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Alpro wordt drijvende kracht om plantaardige voeding wereldwijd te doen groeien

  Danone en Alpro bundelen krachten om plantaardige voeding verder te doen groeien. Alpro zal een drijvende kracht zijn in de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Danone en WhiteWave/Alpro zullen samen de Alimentation Revolution leiden.

Alle persberichten

Aanvullende informatie

 • Het verhaal van Alpro

  Changing the way the world eats for the better.

  Wat ooit begon met de transformatie van soja in een plantaardige drank is nu uitgegroeid tot een divers gamma met diverse ingrediënten.

  Vandaag de dag kiezen miljoenen mensen voor plantaardig eten. In een wereld waarin gezondheid en duurzaamheid steeds belangrijker worden, menen wij bij Alpro dat ook de behoefte aan plantaardig eten toeneemt.

  Ons verhaal bekijken? Klik op "Lees meer" en ontdek de bedrijfsvideo van Alpro.

 • Alpro Duurzaamheidsrapport 2015

  Alpro bewijst dat gezondheid, milieu en groei hand in hand gaan

  Alpro publiceert zijn duurzaamheidsrapport. Hierin licht het bedrijf zijn visie en concrete acties rond duurzaamheid toe. Essentieel in deze visie zijn het verder verminderen van CO2-uitstoot en waterverbruik en een duurzaam gebruik van grondstoffen. Verder hecht Alpro veel belang aan de vermindering van suiker en verzadigde vetten in zijn volledige productgamma in de strijd tegen obesitas en worden er verder aanzienlijke stappen gezet op weg naar een lokale sojateelt.