Vers nieuws van Alpro

 • Eerste Vlaamse soja geoogst

  Persbericht

  21.09.2017

  Eerste Vlaamse soja geoogst

  21 september 2017 - Vandaag wordt de eerste Vlaamse soja voor menselijke consumptie geoogst. De teelt is het resultaat van 4 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van sojateelt in ons klimaat. Het project kwam er dankzij de succesvolle samenwerking tussen Alpro, AVEVE, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Departement Landbouw en Visserij, en enkele pionierende Vlaamse landbouwers.

 • Alpro verheugt zich over herziening van de actieve voedingsdriehoek: meer nadruk op plantaardige en duurzame voeding

  Persbericht

  19.09.2017

  Alpro verheugt zich over herziening van de actieve voedingsdriehoek: meer nadruk op plantaardige en duurzame voeding

  Gent, 19 september 2017 – Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven (voorheen VIGeZ) een herziene versie van de welgekende voedingsdriehoek. De focus van het nieuwe voedingsmodel ligt op meer plantaardige voeding, duurzame voedingskeuzes en variatie in de voeding. Alpro verheugt zich over deze evolutie omdat ze perfect past binnen de visie en het plantaardige productaanbod van Alpro.

 • Alpro & WWF bundelen hun krachten voor de bescherming van onze bossen

  Persbericht

  05.09.2017

  Alpro & WWF bundelen hun krachten voor de bescherming van onze bossen

  Alpro lanceert een speciale WWF-editie van de 1-literverpakking van haar drinks ‘Alpro Soja Original’ en ‘Alpro Soja Ongezoet’ om het werk van WWF ter bescherming van onze bossen te ondersteunen. Voor elke verkochte liter schenkt Alpro 0,10 € aan WWF om het te helpen in zijn strijd tegen de ontbossing in een aantal van ‘s werelds meest kwetsbare habitats. Gelet op het succes van de campagne van vorig jaar in België en Luxemburg is de fondsenwervingscampagne ter ondersteuning van WWF’s strijd tegen ontbossing dit jaar ook uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland.

 • Eerste Vlaamse soja binnenkort geoogst

  Persbericht

  29.06.2017

  Eerste Vlaamse soja binnenkort geoogst

  Alpro, AVEVE, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Departement Landbouw en Visserij hebben samen de schouders gezet onder de Vlaamse teelt van soja voor de voedingssector. Een vijftal landbouwers behoren tot de pioniers die in Vlaanderen van start gaan met de professionele sojateelt. Voor dit jaar wordt hun gezamenlijke sojaoogst al geschat op 100 ton.

 • Persbericht

  14.06.2017

  Reactie op de verordening van het Europese Hof van Justitie in verband met de benaming van plantaardige producten

  Bij Alpro zijn we heel duidelijk in de communicatie over onze plantaardige producten en volgen zorgvuldig de toepasselijke wetgeving. Wij gebruiken de benaming sojadrink en spreken over plantaardige alternatieven voor yoghurt wat geen enkele verwarring mogelijk maakt tussen “melk” of “yoghurt” en hun plantaardige alternatieven. Transparante communicatie is in het belang van de consument én Alpro. Alpro staat voor plantaardige voeding, wil daar duidelijk over informeren, en wil zich met haar boodschappen onderscheiden van zuivelproducten. Deze uitspraak is niet nieuw voor Alpro. Er is ook geen impact op de manier waarop Alpro haar producten benoemt.

 • Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Persbericht

  13.04.2017

  Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af en sturen samen de Alimentation Revolution aan

  Alpro wordt drijvende kracht om plantaardige voeding wereldwijd te doen groeien Danone en Alpro bundelen krachten om plantaardige voeding verder te doen groeien. Alpro zal een drijvende kracht zijn in de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Danone en WhiteWave/Alpro zullen samen de Alimentation Revolution leiden.

 • Meer plantaardige voeding kan overheid ruim een miljard doen besparen

  Persbericht

  24.03.2017

  Meer plantaardige voeding kan overheid ruim een miljard doen besparen

  Opmerkelijke wetenschappelijke inzichten voorgesteld tijdens symposium 20-jarig bestaan Alpro Foundation. De Alpro Foundation viert vandaag haar 20-jarig bestaan. Dit onafhankelijke instituut werd in 1996 opgericht met als doel het wetenschappelijke onderzoek rond plantaardige voeding te ondersteunen en de kennis en het bewustzijn omtrent voeding en gezondheid te bevorderen. Om deze uitzonderlijke verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, organiseert de Foundation vandaag een feestelijk symposium in Brussel, waar maar liefst 14 gezondheidsexperts komen spreken over nieuwe wetenschappelijke inzichten in plantaardige voeding.

 • Alpro en WWF bundelen de krachten tegen ontbossing

  Persbericht

  06.09.2016

  Alpro en WWF bundelen de krachten tegen ontbossing

  Het ECOmakala-project draagt bij tot de bescherming van het waardevolle Virungapark in Congo samen met lokale boeren en ondernemers Alpro, die in geen geval sojabonen uit ontboste gebieden gebruikt, steunt het ECOmakala project en slaat zo de handen in elkaar met WWF om de ontbossing van het Virungapark in Oost-Congo tegen te gaan. Daar worden massaal bomen gekapt voor houtskool, “makala” in het Swahili. Door samen met lokale boeren boomplantages aan te leggen rondom het park en met lokale ondernemers houtskoolkacheltjes te produceren die de helft minder houtskool verbruiken, slaat het project drie vliegen in één klap: de bescherming van natuurlijke bossen, extra jobs en lagere energiekosten voor tienduizenden families. Alpro en WWF willen nu ook de consument engageren om een steentje bij te dragen in de strijd tegen de ontbossing van het Virungapark: voor elke verkochte Alpro soya drink Original 1L gaat de komende weken 10 cent naar het ECOmakala project.

 • Nieuw hoofdstuk voor WhiteWave

  Persbericht

  07.07.2016

  Nieuw hoofdstuk voor WhiteWave

  Vandaag kondigde WhiteWave aan dat ze een fusie aanging met Danone, waarbij Danone WhiteWave zal overnemen. Er wordt verwacht dat de transactie tegen het eind van het jaar afgerond is. Beide bedrijven zien het als hun taak om hun consumenten te voorzien van gezonde voeding en dranken die niet alleen goed smaken maar ook op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Beide besteden ook veel aandacht aan het dienen van de gemeenschap en verantwoord milieubeheer. Bij Alpro zullen we voortbouwen op onze missie en strategie en ons concentreren op de verdere implementatie daarvan. Totdat de transactie gesloten is, blijven WhiteWave en Danone afzonderlijke bedrijven en voeren we business as usual. Voor de pers: Alpro - Ann De Jaeger, VP Corporate Communications - tel. +32 475 20 13 44 - +32 9 260 21 09 – ann.dejaeger@alpro.com

 • Persbericht

  02.06.2016

  Derde jaar op rij miljoeneninvestering en forse aanwervingen bij Alpro

  Investeren in een groene toekomst: Alpro koploper op vlak van CO2-reductie met wetenschappelijke onderbouw Gent, 2 juni 2016 – Het Europese voedingsbedrijf Alpro ziet de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten jaar na jaar fors toenemen. Doordat het bedrijf zelf ook sterk blijft groeien, kondigt het ook in 2016 opnieuw een investering van maar liefst 115 miljoen euro aan. Tevens worden er zo’n 160 nieuwe jobs gecreëerd. Dit gebeurt nadat ook in 2015 al aanzienlijk werd geïnvesteerd en 200 extra medewerkers werden aangeworven. Bovendien toont Alpro aan dat deze sterke groeicijfers hand in hand gaan met duurzaamheid. Als lid van het WWF Climate Savers Programma, legt het voedingsbedrijf zichzelf immers strenge doelstellingen met wetenschappelijke onderbouw op voor CO2 vermindering tegen 2020.