Gent, 19 september 2017 – Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven (voorheen VIGeZ) een herziene versie van de welgekende voedingsdriehoek. De focus van het nieuwe voedingsmodel ligt op meer plantaardige voeding, duurzame voedingskeuzes en variatie in de voeding. Alpro verheugt zich over deze evolutie omdat ze perfect past binnen de visie en het plantaardige productaanbod van Alpro.

Herziening voedingsdriehoek

We doen massaal mee met initiatieven als ‘start to run’, kijken naar kookprogramma’s op tv, maar stellen ons tegelijkertijd heel wat vragen over wat nu gezond is en wat niet. Vlaams Instituut voor Gezond Leven start vanuit de huidige voedingsgewoonten en wil deze met het nieuwe voedingsmodel, dat eruitziet als een omgekeerde driehoek bijsturen naar een gezond en duurzaam voedingspatroon.

Het nieuwe voedingsmodel is niet meer hoofdzakelijk gericht naar gezondheidsprofessionals, maar richt zich rechtstreeks tot het grote publiek. Met de nieuwe omgekeerde driehoek wil het Vlaams Instituut voor Gezond Leven elke burger motiveren om gezond te leven, waarbij gezondheid veel verder gaat dan alleen maar voeding: het model is holistisch en kijkt naast voedingsmiddelen en -patronen ook naar de mate waarin we ons fysiek en mentaal goed voelen. Daarnaast werd bijkomend een bewegingsmodel ontwikkeld dat aantoont dat ook wandelen of tuinieren bijdragen tot ons welzijn.