Breda, 16 juli 2019 – Vanaf september zal Alpro, pionier in plantaardige alternatieven voor zuivel, Nutri-Score op de voorzijde van de verpakking gaan zetten. “Alpro vindt het al bijna 40 jaar haar taak om gezonde eetgewoontes aan te moedigen. Dat de aandacht en transparantie hierover toeneemt dankzij Nutri-Score, juichen wij alleen maar toe”, aldus Rene van den Cruijsem, Commercieel Directeur Alpro Nederland. In navolging van Frankrijk en België waar de producten voor de Nederlandse markt worden geproduceerd, is Alpro nu ook in Nederland een van de voortrekkers om consumenten te motiveren een gezonde en bewuste voedingskeuze te maken.

Nutri-Score werd ontwikkeld door een internationaal team van wetenschappers en diëtisten. Het is een voedselkeuzelogo waarbij producten een score krijgen op basis van de voedingswaarde en gebruikte ingrediënten. Het houdt zowel rekening met onderdelen uit de voeding die een positieve bijdrage leveren aan het dagelijks eetpatroon (fruit, groenten, noten, vezels en eiwitten) als aan voedingsstoffen waarvan de inname beter gelimiteerd kan worden (energie, suikers, verzadigde vetzuren & zout). Op basis van deze totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E. Bij iedere score hoort een kleur. Score A is voor producten met de beste score en heeft een groene kleur. Score E is voor producten met de minst gunstige samenstelling en heeft een rode kleur. Wetenschappelijke studies tonen aan dat Nutri-Score goed begrepen wordt door de gemiddelde consument en dat het een positieve impact heeft op de keuze van producten tijdens het boodschappen doen.

Nutri-Score Alpro producten
De Nutri-Score is niet verplicht, maar Alpro kiest er bewust voor. Alpro, die de categorie van plantaardige alternatieven voor zuivel leidt, wil de consument helpen een gezonde en bewuste keuze te maken bij de dagelijkse boodschappen en het samenstellen van een gebalanceerd eetpatroon vergemakkelijken. Het logo is een handig hulpmiddel om snel en onderbouwd een gezonde voedingskeuze te maken. Alpro vindt het bovendien belangrijk om transparant en duidelijk te zijn over de nutritionele waarden van plantaardige producten. 90% van het Alpro-assortiment heeft de groene Nutri-Score A of B en het bedrijf blijft inzetten op voortdurende verbetering.


Minder suikers
Alpro producten zijn 100% plantaardig, van nature arm aan verzadigde vetten, en op een enkele variant na allemaal verrijkt met calcium en vitamines. De pionier in plantaardige voeding realiseerde tussen 2006 en 2014 een vermindering van suikers over het hele Alpro assortiment met 12%. Daar waar de totale suikers van Alpro producten reeds uiterst laag zijn, mikt het merk tegen 2020 op een verdere vermindering van suikers met nog eens 12,5%.