Sojaproducten

Sojaproducten

Sojaproducten maken deel uit van een gezond, evenwichtig dieet: verschillende voedingsaanbevelingen erkennen dat verrijkte sojadranken en yoghurtalternatieven op basis van soja naast zuivel in belangrijke mate bijdragen aan een duurzaam en gezond, evenwichtig dieet.

Sojaproducten kunnen een belangrijke rol spelen binnen een gezonde, evenwichtige voeding: verschillende voedingsaanbevelingen erkennen dat plantaardige eiwitbronnen zoals soja, verrijkte sojadranken en yoghurtalternatieven op basis van soja naast zuivel een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame en gezonde, evenwichtige voeding.

Sojabonen en producten die van sojabonen gemaakt zijn, hebben een gezond voedingsprofiel. Sojabonen zijn arm aan verzadigde vetten, bevatten essentiële onverzadigde vetzuren en een hele reeks vitaminen en mineralen, en zijn een bron van hoogwaardige eiwitten en vezels. De populairste sojaproducten zijn melk- en zuivelalternatieven, desserts en pudding, waarvan Alpro de toonaangevende producent is. De meeste sojaproducten van Alpro zijn arm aan verzadigde vetten, bevatten voldoende onverzadigde vetten, zijn een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitamine B2, B12 en D, en leveren calcium in dezelfde hoeveelheid en met een vergelijkbare biobeschikbaarheid als zuivel.

*De sojaproducten bevatten calcium en vitamine D. Calcium en vitamine D zijn belangrijk voor het behoud van gezonde botten. Een gevarieerd, evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl zijn aanbevolen voor een goede gezondheid.