Laatste nieuws

Nederland gaat steeds plantaardiger eten

Added on
05 Jun 2019
Nederland gaat steeds plantaardiger eten

Nederland gaat steeds plantaardiger eten

Breda, mei 2019 – Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen met regelmaat voor plantaardig eten. En dit zorgt er voor dat de jaaromzet binnen Nederlandse supermarkten voor plantaardige variatie op zuivel deze maand voor het eerst door de grens van honderd miljoen is gegaan. Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau IRI uit Nederland.   

De groei in supermarktverkopen in het segment van de plantaardige variatie op zuivel is sinds begin dit jaar 11,4 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee is de plantaardige variatie op zuivel de niche voorbij.

Plantaardige levensstijl
“Deze ontwikkeling is voor ons absoluut geen verrassing”, aldus Alexander Arbouw, senior category manager bij Alpro. “Het bevestigt dat plantaardig eten echt serieus wordt opgepakt door de consument. Was het voorheen een kleine groep mensen die vanwege een allergie of ethische reden de dierlijke producten vermeed. De groei komt nu vooral uit de mainstream consument die zoekt naar balans tussen gezondheid en duurzaamheid. En dat sluit natuurlijk perfect aan op waar we bij Alpro voor staan. Alpro streeft naar een wereld waarin meer plantaardig wordt gegeten en gedronken. Een meer plantaardige levensstijl is goed in alle opzichten: voor de planeet en voor onze gezondheid.”

Meer variëteit
Arbouw vervolgt: “In 1980 begon Alpro met haar sojadrink. Inmiddels verkopen we zes verschillende categorieën plantaardige producten en zeer veel variaties. Van plantaardige variaties op yoghurt, margarines tot ijs. Het belangrijkste ingrediënt was altijd soja, maar de variëteit is sterk toegenomen. We verkopen nu ook plantaardige dranken op basis van rijst, haver, cashews en noten.

Volgens IRI Nederland groeien niet alleen de plantaardige variaties op zuivel, ook de verkoop van andere plantaardige segmenten zoals vleesvervangers en noten groeien sterk.

Meer weten? Kijk op https://www.alpro.com/nl/plantaardig  

Good for you, good for the planet too

Alpro streeft naar een wereld waarin meer plantaardig wordt gegeten en gedronken. Een meer plantaardige levensstijl is beter in alle opzichten: voor de planeet en voor onze gezondheid. We zijn steeds op zoek naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We kijken naar de grondstoffen die we gebruiken, deze zijn GMO-vrij, ecologisch én sociaal duurzaam. We zoeken onze ingrediënten zo dichtbij mogelijk; onze amandelen komen uit het Middellandse Zeegebied, meer dan 50% van onze sojabonen halen we uit Europese landen en de overige komen uit Canada met de boot. Daarnaast bevatten plantaardige voedingsmiddelen over het algemeen minder verzadigde vetten.* Sojaproducten bevatten plantaardige eiwitten en met calcium en vitamines verrijkt, zijn zij een perfecte vervanger voor zuivel.

Alpro: good for you, good for the planet too. www.alpro.com

* Vermindering van verzadigd vet draagt bij tot een in stand houding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk voor een goede gezondheid.  

NOOT VOOR DE REDACTIE
Klik hier om hoge resolutiebeelden te downloaden.   
Wil je meer informatie of hoge resolutie beelden ontvangen? Neem dan contact op met TALK ABOUT, het PR-bureau van Alpro: karen@talkabout.nu | 076 581 54 66