Laatste nieuws

Lactosevrij op vakantie

Added on
03 Jul 2019
Lactosevrij op vakantie

Tips om onbezorgd te genieten

Tips om onbezorgd te genieten

Op vakantie is het voor mensen met een lactose-intolerantie toch wat lastiger om lactosevrij te eten. Andere eetgewoontes, andere producten, een andere taal... Help jouw cliënten op weg met onderstaande tips:

  • Praat met de chef-kok in je hotel en geef aan dat je lactosevrij eet, zodat daar rekening mee gehouden wordt. Een beetje vooruitdenken en plannen zal ervoor zorgen dat je vakantie een echt ontspannen ervaring wordt.
  • Afhankelijk van de douane- en accijnzenregels op je bestemming wil je misschien een paar van je favoriete zuivelvrije en lang houdbare producten meenemen, zoals Alpro’s lang houdbare plantaardige drinks en Alpro desserts.
  • Maak voor je vertrekt je eigen lijstje van "zuivelvrije" woorden in de taal van je vakantieland. Hou het binnen handbereik en toon het aan een hotel of restaurant dat je bezoekt. Op die manier kan je makkelijker valkuilen vermijden.
  • Zoek voor vertrek op wat de vertaling is van 'lactose', 'melk' en 'zuivel' in de taal van je vakantieland. Zo kun je makkelijker de ingrediëntenlijst checken.
  • De Alpro producten kunnen beschikbaar zijn in het land dat je bezoekt; neem een ​​kijkje op de website www.alpro.com.


Voor meer lactosevrij tips, kijk op onze Alpro pagina 'lactosevrij'!