Laatste nieuws

#Zokanhetook!

Added on
14 Aug 2019
#Zokanhetook!

Initiatief van de Green Protein Alliance (GPA)

Initiatief van de Green Protein Alliance (GPA)

Hoe lever je de grootste bijdrage aan een beter klimaat én kun je gezonder leven? Door meer plantaardig te eten en te drinken! Dit is een terugkerende uitkomst van internationale klimaatstudies. Ook Nederlandse experts zijn het erover eens: een verschuiving in de richting van een meer plantaardig voedingspatroon is bevorderlijk voor de gezondheid en duurzamer. Daarom vindt de GPA dat er nu iets gedaan moet worden en is de campagne #zokanhetook gestart.

De campagne geeft aan dat Nederlanders in ruim een halve eeuw 3,5x zoveel kaas en bijna 2,5x zoveel vlees is gaan eten. Mensen voelen aan dat dit niet gezond en duurzaam kan zijn en willen dan ook best wat meer plantaardig consumeren. Maar hoe doe je dat zonder in te leveren op smaak, gebruik en gemak? #zokanhetook wil de Nederlander hier een handje bij helpen!

#zokanhetook laat zien welke plantaardige keuzes je kunt maken in plaats van vlees, vis en zuivel. Dit doen zij door middel van recepten, (product)tips en weetjes. Ook staan zij regelmatig op beurzen om Nederlanders te inspireren. #Zokanhetook gelooft namelijk dat het gevarieerd consumeren van plantaardige producten de sleutel is naar een gezonder en duurzamer voedselpatroon.

Meer weten over de #zokanhetook campagne? Ga naar https://zokanhetook.nu/

Over Green Protein Alliance
De Green Protein Alliance (GPA) is een wereldwijde, unieke alliantie van publieke organisaties, overheden, grote en kleine producenten, supermarkten en onderwijsinstellingen. Sinds 2016 bundelen al deze ketenpartners hun krachten op dit belangrijke voedselthema. Kijk voor meer informatie op www.greenproteinalliance.nl