Laatste nieuws

Alpro Event: Voeding & Kinderen

Added on
03 Feb 2020
Alpro Event: Voeding & Kinderen

de 6e Alpro VIP editie

de 6e Alpro VIP editie

Op maandag 6 april 2020 vindt de 6e editie van de Alpro VIP (Very Interested in Plant based) kennisbijeenkomst voor voedingsexperts plaats.  Dit keer is het onderwerp voeding voor kinderen met een plantaardige focus.

Verschillende voedingstrends  volgen elkaar op, zowel in wetenschappelijk onderzoek, de media als aan de keukentafel. Tijdens deze middag gaan we dieper in op verschillende trends die je vast in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

Voeding en kinderen: van wetenschappelijk onderzoek tot gewoon gezond boerenverstand.
Koolhydraten die worden geschrapt, focus op meer plantaardige voeding en vaker kiezen voor onbewerkt eten. Dat zijn de trends die Manon van Eijsden en Michelle van Roost, voedingsexperts van Voedingsjungle, bespreken. Ze delen aan de hand van deze trends de meest recente (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van voeding voor kinderen.

De missie van Michelle en Manon is simpel: alle kinderen in Nederland een gezonde eetopvoeding! Ze helpen ouders met heldere en praktische voedingsadviezen, werken aan een gezondere eetomgeving van kinderen en ondersteunen (zorg)professionals in kennis over gezonde voeding van kinderen. Dat alles met de wetenschap als basis.
Patricia helpt (aanstaande) ouders met gezond eten zodat hun kind later groot en sterk wordt. Patricia gaat voor praktische tips over wat je juist wél mag eten of geven en houdt ook van recepten die snel, simpel en gezond zijn. 

Plantaardige voeding voor kinderen in de praktijk: hoe pak je dat aan?
Wat adviseer je ouders die willen switchen naar een meer plantaardige voeding voor hun kind? En wat als ze volledig veganistisch willen eten? Kinderdiëtist Patricia Ploeger van het platform gezondetenvoorjekind.nl vertelt hoe je de richtlijnen kunt toepassen en geeft vooral praktisch advies.
Patricia helpt (aanstaande) ouders met gezond eten zodat hun kind later groot en sterk wordt. Patricia gaat voor praktische tips over wat je juist wél mag eten of geven en houdt ook van recepten die snel, simpel en gezond zijn. 

Vloggen over voeding
Vloggen is al lang niet meer een tienerhobby. Zakelijk vloggen. Hoe begin je met zakelijk vloggen? Hoe zet je jouw expertise in? En als je die beelden hebt verzameld, hoe edit je ze dan? Tijdens een interactieve workshop gaan we hiermee aan de slag en je zult versteld staan van je eigen acteertalent.

Wanneer?
Op maandag 6 april 2020, vanaf 14.00 uur – 19.00 uur.

Waar?
Utrecht, You meet

Aanmelden?
Mail naar info@nutrimedia.nl
Bevestiging en routebeschrijving komen zsm jouw kant op.

Er zijn geen kosten* verbonden aan deze bijeenkomst en accreditatie is aangevraagd.

Tot 6 april!

*afmeldingen na 1 april brengen wij 25 euro cateringkosten in rekening