Laatste nieuws

17 maart online workshop: Plantaardige leefstijl, de stand van zaken

Added on
09 Feb 2022
17 maart online workshop: Plantaardige leefstijl, de stand van zaken

Geef je gratis op!

Donderdag 17 maart van 15.00 tot 17.15 uur organiseren wij een online sessie: Plantaardige leefstijl, de stand van zaken. Voor deze sessie hebben wij Lobke Faasen en Pauline Kortbeek uitgenodigd, zij nemen je mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van plantaardig eten. 

(Meer) plantaardig eten is meer dan een trend, uit onderzoek blijkt dat 20% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat voeding duurzaam is. 78% van de mensen die aandacht besteed aan plantaardige voeding, doet dit door meer groenten te eten, meer fruit (61%), minder vlees en vis. 38% doet dit door meer sojaproducten te nemen en 38% door minder zuivel producten te eten en te drinken. Wat betekent dit in de verschuiving van ons eetpatroon? In hoeverre neem je dit mee in jouw praktijk? En wat kunnen we verwachten van plantaardig eten op het verloop van bepaalde ziektebeelden? In deze online sessie gaan we hier dieper op in. 

Het (concept) programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur Welkom door Alpro

15.15 uur Lobke Faasen, diëtist plantaardig eten & duurzame voedselkeuzes.

Lobke bespreekt met ons de voordelen van een meer plantaardige dieetadvisering en staat stil bij de feiten en misvattingen over veelgehoorde valkuilen.

16.00 uur Pauline Kortbeek, diëtist met eigen praktijk De Eetmevrouw en werkzaam bij Reade-revalidatie & reumatologie. 

Pauline is bij Reade betrokken bij het Plants for Joints onderzoek. Dit onderzoek gaat antwoord geven op het effect van een plantaardige leefstijl bij mensen met Reumatoïde Artritis en artrose met het Metabool Syndroom. Pauline vertelt ons haar ervaringen met deze patiëntengroep en deelt al een aantal mooie resultaten van het onderzoek.

16.45 uur Vragen en andere ervaringen delen

17.15 uur afsluiting

Deelname is gratis. Je ontvangst een paar dagen van de tevoren automatisch een link om in te loggen. Accreditatie is aangevraagd. Om deze punten te ontvangen is het wel belangrijk dat wij al jouw gegevens hebben. 

Zien we je 17 maart? Geef je hier op!