Onze leveranciers? Alleen de allerbeste

Onze leveranciers? Alleen de allerbeste

Eerst zoeken we zorgvuldig noten, haver, rijst, kokosnoten en sojabonen van de hoogste kwaliteit uit.

Genetische modificatie? Nee bedankt

We gebruiken geen genetisch gemodificeerde sojabonen en dat gaan we ook nooit doen. We vragen alle leveranciers ons ethisch manifest te ondertekenen en we kunnen de herkomst van al onze bonen achterhalen.

Ontbossing? Beter van niet

Doordat we onze leveranciers goed in de gaten houden en weten waar elke boon vandaan komt, weten we zeker dat onze ingrediënten nooit afkomstig zijn uit ontboste gebieden.

Lokaal? Absoluut

We slaan onze granen, bonen en noten zo lokaal mogelijk in. Al onze amandelen komen uit het mediterrane gebied. Ruim de helft van onze sojabonen komt uit Europese landen als Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

We oogsten de beste ideeën

In elke vezel van ons bedrijf zijn milieuvriendelijke ideeën verweven. Voor het oogsten en reinigen van onze ingrediënten gebruiken we zo min mogelijk water. Bovendien hergebruiken we zoveel we maar kunnen.

Ons transport loopt licht

Geen inspanning is ons te veel om ons transport zo milieuvriendelijk mogelijk te doen houden. Zo vervoeren we sommige goederen via een rivier of kanaal naar de fabriek. Hoe minder kilometers op de weg, hoe lager het verbruik en hoe schoner de lucht.

Van plant tot product

We maken van onze planten heerlijke drankjes, voedingsmiddelen, alternatieven voor yoghurt en heerlijke desserts. Waar jij dan weer van kunt genieten.

Een duurzame reis

Efficiënt energiegebruik, een zo laag mogelijke uitstoot van broeikasgassen, minimaal waterverbruik: we volgen het op de voet. En sinds kort plukken we ook de vruchten van restwarmte en hernieuwbare energie.

Samenwerking met het WNF

Alpro werkt over de hele wereld samen met het WNF (Wereldnatuurfonds) aan allerlei duurzaamheidsprojecten. We zijn bijzonder betrokken bij het Climate Savers-programma, een wereldwijd initiatief waarmee bedrijven en branches bewust worden gemaakt van de gevolgen van klimaatverandering en het belang van het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen.

Duurzame verpakking

Onze Tetra Paks® zijn volledig herbruikbaar en bedoeld om het milieu zo weinig mogelijk te belasten.