Homepage

02.04.2019

Alpro toont de weg naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon

Alpro, pionier in plantaardige voeding en drinks, speelt een voortrekkersrol in het motiveren van de consument om een gezonde en bewuste voedingskeuze te maken. Vanaf september zal Nutri-Score te zien zijn op de voorzijde van de Alpro producten op de Belgische markt. Vandaag kan de Nutri-Score informatie al geraadpleegd worden op Alpro’s website.

Nutri-Score is een wetenschappelijk onderbouwd labelsysteem, dat consumenten op een visuele manier begrijpbare informatie geeft over de algemene voedingswaarde van producten. Voedingsmiddelen worden zo onderverdeeld in vijf categorieën van A (een betere voedingswaarde in het groen) tot E (minder goede voedingswaarde in het rood), waarbij het gezondheidslabel duidelijk vermeld staat op de voorkant van de verpakking. Zo heeft de consument aan één blik genoeg om te weten of het product past binnen een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Alpro moedigt gezonde eetgewoontes aan De Nutri-Score weergeven op voedingsproducten is niet verplicht, maar Alpro kiest er bewust voor om de Nutri-Score toe te kennen aan al haar producten. Het label is namelijk een handig hulpmiddel voor de consument om in één oogopslag, goed geïnformeerd, een gezonde voedingskeuze te maken. Alpro vindt het bovendien belangrijk om transparant en duidelijk te zijn over de nutritionele waarden van haar plantaardige producten. 90% van het Alpro-gamma heeft de groene Nutri-Score A of B. Dit duidelijke label benadrukt des te meer de oproep van Alpro in haar campagne samen met ambassadeur Nafi Thiam: ‘Make the move’.

Wat Alpro producten gezond maakt Alpro’s producten zijn 100% plantaardig, arm aan verzadigde vetten, bevatten weinig suikers en zijn duurzaam. De pionier in plantaardige voeding realiseerde tussen 2006 en 2014 reeds 12% vermindering van suikers over het hele Alpro-gamma. Tegen 2020 mikt het bedrijf op een verdere vermindering van suikers met nog eens 12,5%.

“Al bijna 40 jaar vindt Alpro het één van haar taken om gezonde en evenwichtige eetgewoontes bij de consumenten aan te moedigen. Dat de aandacht hiervoor en de transparantie hierover toenemen dankzij Nutri-Score, kunnen wij alleen maar toejuichen. Wij hopen dat ook andere Europese landen Nutri-Score en het voorbeeld van België snel zullen volgen”, aldus Sven Lamote, CEO Alpro.