Homepage

20.08.2018

Alpro zorgt voor verandering in de koelkast

Het persbericht vandaag verspreid door FEVIA (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) naar aanleiding van de eerste evaluatie van het Convenant Evenwichtige Voeding, geformaliseerd in 2016, vermeldt een reductie (gewogen gemiddelde) van 18% in suikers voor de categorie plantaardige alternatieven voor zuivel ten opzichte van 2012.

Dit cijfer van 18% reductie kan verrassend hoog klinken, net omdat plantaardige producten reeds een beperkte hoeveelheid suikers bevatten. 

Bij de berekening van dit gewogen gemiddelde van totale suikers worden de verkoopvolumes in rekening gebracht samen met de totale suikers in g/100g (ml) die het product aanbrengt. Dat betekent dus: hoe meer suikervrije producten worden verkocht, hoe spectaculairder het % reductie. 

Door in te zetten op de ontwikkeling van producten zonder suikers, met laag suikergehalte of verlaagde suikers, in combinatie met gerichte marketing en verkoop kon het gewogen gemiddelde van suikers in de Alpro producten op de Belgische markt versneld verlaagd worden en werd er tussen 2012-2016 een reductie van 18% gerealiseerd. 

Alpro zet verder in op het ontwikkelen van producten zonder suikers, met laag suikergehalte en het reduceren van suikergehaltes in bestaande producten zonder in te boeten op smaak en zonder gebruik van zoetstoffen. Dit engagement zorgde reeds voor concrete veranderingen in de koelkast: een mooi voorbeeld hoe zorg voor mens en de planeet hand in hand gaan - “One Planet. One Health.”