Homepage

15.05.2020

Covid-19 en Alpro? Zo zorgen wij voor elkaar.

Hey Alpro-lovers! Nu meer dan ooit moeten we als maatschappij, ondernemers en organisaties de handen in elkaar slaan om elkaar vooruit te helpen. We blijven de ontwikkelingen van dit wereldwijde fenomeen van dichtbij opvolgen en houden daarbij rekening met de richtlijnen van de WHO, CDC en lokale overheden. Covid-19 stelt ons voor een wereldwijde uitdaging en onze eerste prioriteit is de gezondheid en veiligheid van de mensen rond ons. En dat zal altijd zo zijn. Het zit in onze plantaardige genen. We treffen de nodige maatregelen om onze arbeiders te ondersteunen in de productie en logistiek. Maar ook onze partners en onze barista-community kunnen op onze steun rekenen.

Werknemers

We zijn erg trots op de mentaliteit en de volharding van onze mensen. Ook in deze bijzondere tijden hielden we eraan onze klanten te blijven voorzien van al het goede van Alpro terwijl we nauwgezet blijven ijveren voor een veilige werkomgeving.

We hebben richtlijnen opgesteld volgens de nationale afstandsregels, ter bescherming van al onze werknemers en partners. De focus ligt op continuïteit in de productie en op een haalbare verdeling van de werklast. Daarom zetten we onze werknemers in waar ze het meeste nodig zijn.

Alle contracten zijn gewaarborgd voor ten minste april, mei en juni. In geval van ziekte, quarantaine of de zorg voor een ziek kind, wordt de ziekteverzekering aangevuld tot 100%.

We hebben een systeem op poten gezet om onze productie- en distributieteams op de gepaste manier te bedanken voor hun inzet tijdens deze noodsituatie.

We werken samen met al onze leveranciers om de veiligheid te garanderen in het volledige traject tot bij de consument.

Maatschappelijk

We zijn enorm trots op de lokale gemeenschappen waarmee we samenwerken. Ontelbare mensen, organisaties en bedrijven verzetten bergen om ons allemaal door de moeilijkheden van vandaag en morgen heen te helpen. Geïnspireerd blijven we hen steunen in hun hulp voor de meest kwetsbare groepen, onze essentiële arbeiders en onze lokale helden. Dankzij het lokale Alpro Social Fund kunnen we de juiste hulp bij de juiste mensen krijgen op het juiste moment.

Barista's

Voor onze barista-community en vele anderen was deze lockdown een harde noot om te kraken. Het was niet gemakkelijk, maar de barista's hielden ons warm met straffe koffie-inspiratie. We vonden het heerlijk om te zien hoe de wereld één werd door initiatieven als "paying it forward". En we willen ons steentje bijdragen voor degene die ons ochtendhumeur helpen verslaan door lokale initiatieven te ondersteunen. Want wanneer het zover is, zullen onze barista's klaarstaan, met de handen uit de mouwen, opgeblonken filters en de molen op volle toeren om hun buren weer goedgezind wakker te maken met de heerlijke geur van verse koffie.