Homepage

13.04.2017

Danone en WhiteWave/Alpro ronden fusie af

Alpro wordt drijvende kracht om plantaardige voeding wereldwijd te doen groeien Danone en Alpro bundelen krachten om plantaardige voeding verder te doen groeien. Alpro zal een drijvende kracht zijn in de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Danone en WhiteWave/Alpro zullen samen de Alimentation Revolution leiden.

Als deel van Danone krijgt Alpro een unieke kans om haar groei te versnellen als onderdeel van een grote internationale onderneming met grotere reikwijdte qua distributie en geografische aanwezigheid. Danone zal bijdragen aan de versnelling van de plantaardige groei en zo een trend mainstream maken. Alpro blijft doen waar het goed in is en focust op plantaardige voeding en dranken.

Alpro zal deel uitmaken en drijvende kracht zijn van de nieuw opgerichte Plant-Based Business Unit om de categorie van plantaardig wereldwijd te verspreiden en te doen groeien. Deze “Plant-Based Business Unit” zal geleid worden door Bernard Deryckere, huidig CEO van Alpro.

Danone en WhiteWave/Alpro delen dezelfde visie over een betere wereld; een wereld die klaar is voor een Alimentation Revolution om de maatschappij te veranderen en te streven naar een gezondere wereld door het stimuleren van gezondere en meer duurzame eetgewoonten.

De categorieën en merken van Danone en Alpro zullen deze Revolutie versterken door te blijven focussen op de behoeften van de consument en de maatschappij, door meer keuze en relevante oplossingen te bieden voor de uitdagingen waarmee de wereld op vlak van gezondheid en duurzaamheid te maken heeft.

***

Over Alpro:

Alpro is de Europese pionier en marktleider van drinks en voedingsproducten (margarines, desserts, plantaardige alternatieven voor yoghurt en room) op basis van soja en breidde zijn gamma uit met drinks gemaakt van amandelen, hazelnoten, rijst, haver en kokosnoot. Alpro’s producten zijn bekend onder de merken Alpro® en Provamel®.

Alpro, waarvan de hoofdzetel in België, Gent gevestigd is, telt vandaag meer dan 1100 werknemers in Europa en beschikt over drie productievestigingen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Alpro commercialiseert zijn producten in gans Europa, realiseerde een omzet van 522 mio EUR (US GAAP) (555 mio EUR - IFRS) in 2016 en blijft sterk groeien.

Voor meer info: http://www.danone.com/en/for-all/our-mission-in-action/danone-whitewave/

Voor de pers:

Alpro – Ann De Jaeger, VP Corporate Communications – +32 475 20 13 44 – +32 9 260 21 09 – ann.dejaeger@alpro.com