Onze ingrediënten

Laten we het over rijst hebben.

Rijst heeft een eigen fijne smaak. Probeer het puur. Of in onze kokosnootdrink, gemengd voor extra body en een subtiele romigheid. Rijst is ook heerlijk glutenvrij, de perfecte keuze als dat is wat je nodig hebt.

Heb je een vraag over onze Rijst producten?
  • Net als kokos-, amandel- en haverdrank, heeft rijstdrank een lager eiwitgehalte dan sojadrank. Elke 100 ml rijstdrank bevat 0,1 g eiwitten, terwijl dit voor soja 3,3 g is.

    Maar het goede nieuws is dat het andere voedingsvoordelen heeft. Elke portie rijstdrank bevat 120 mg calcium plus extra vitamine D en B12. Lekker bezig, rijst! Vergeet niet dat rijstdrank perfect kan worden vermengd met je favoriete eiwitsmoothies en veganistische eiwitpoeders. En het is ook zuivelvrij en dus perfect voor gepassioneerde veganisten.

  • Rijstdrank is een voedzame en gezonde zuivelvrije optie, maar vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten rijstdrank vermijden. Ja, rijst is een heerlijk graan, maar toch raden we het af aan zwangere vrouwen, baby's en jonge kinderen.

    Het is geweten dat rijst arseen opneemt uit de grond waarin het wordt geteeld, en hoewel het een kleine hoeveelheid betreft, is het een kankerverwekkend middel dat risico's kan inhouden voor opgroeiende baby's. Spreek bij twijfel altijd met je kinderarts voor advies over de beste (en slechtste) voedingsmiddelen bij het opvoeden van kinderen.

  • Bij Alpro dragen we duurzaamheid en de bescherming van de planeet hoog in het vaandel, en dus doen we er alles aan om voedselafval te verminderen. Natuurlijk zijn vriezers goed voor het bewaren van vers voedsel, maar niet alle plantaardige alternatieven doen het goed in de vriezer.

    Net als bij verschillende andere plantaardige dranken kan de heerlijke consistentie en smaak van rijstdrank worden veranderd door het in te vriezen en te ontdooien. Daarom raden we iedereen aan om het leeg te drinken wanneer het fris in de koelkast staat. Om afval te helpen verminderen, heeft onze rijstdrank een erg lange houdbaarheid, waardoor het maanden na de aankoop nog steeds veilig kan worden geconsumeerd. Een goede raad? Open je heerlijke Alpro-rijstdrank alleen als je denkt dat je het binnen 5 tot 7 dagen zult leegdrinken.

Ontdek onze andere ingrediënten

ONTDEK MEER OVER ALPRO EN KRIJG ELKE MAAND ONS LAATSTE NIEUWS

GA JE GANG, WE BELOVEN DAT WE NIET ZULLEN SPAMMEN