Homepage

Laten we het over soja hebben.Soja

GOOD FOOD STARTS WITH GOOD INGREDIENTS

Soja is een veelzijdig klein boontje en een van onze hoofdingrediënten. Het is al meer dan 2000 jaar een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding Azië. Geen wonder - het barst gewoon van plantaardige lekkernij.

Onze sojabonen zijn heel bijzonder,
dit is wat
je moet weten.

 • Plantaardige eiwitten kracht *

  Soja past precies in je evenwichtige voeding. Rijk aan hoogwaardige eiwitten, met alle essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft, en arm aan verzadigde vetten, bovendien.

 • Duurzaamheid. Hebben we onder de knie!

  Het grootste deel van onze soja komt uit Europa, de rest per boot uit Canada. Nooit van een regenwoud. Plus, het allemaal 100% planeetvriendelijk Pro Terra-gecertificeerd. Geniet van de soja!

 • Soja goed voor de grond!

  Soja haalt alle stikstof die het nodig heeft uit de lucht en laat die vervolgens in de grond achter voor de volgende oogst. Dat betekent dat er veel minder meststoffen nodig zijn. Handig, toch?

Ontdek alle Soja producten.

Onze favoriete Soja recepten.

Heb je een vraag over onze Soja producten?

Laten we het over onze soja hebben. Al onze sojabonen komen van boeren waarvan we weten dat ze respect hebben voor de planeet en haar bewoners, en dus ook voor jou.

Hier zijn een paar redenen waarom we zo trots zijn op onze soja:

 • Geen van onze bonen komt uit de Amazone of een ander regenwoud.

 • Al onze soja is GGO-vrij.

 • 100% van onze biologische bonen en de meeste van onze gewone bonen worden geteeld in Europa (vooral Frankrijk)

 • De rest komt uit Canada. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, verzenden we ze over de Atlantische Oceaan per boot. Geen vliegtuigen + minder kilometers = minder CO2!

We werken ook samen met boeren om goede landbouwpraktijken te promoten, zoals het opnemen van sojabonen in hun gewasrotatie om stikstof in de grond te houden, zodat er minder meststoffen nodig zijn. Bovendien zijn al onze bonen te traceren van zaad tot eindproduct. Ons systeem wordt gecontroleerd en gecertificeerd volgens de ProTerra-standaard door de onafhankelijke organisatie Food Chain ID en we weten waar elke boon is geweest. Geniet dus ten volle van onze soja!

Jazeker! We bieden plantaardige producten met verschillende ingrediënten en we zijn steeds op zoek naar nieuwe plantaardige ingrediënten om in ons assortiment op te nemen. Onze amandel-, hazelnoot-, kokos-, rijst- en haverdranken zijn volkomen veilig voor mensen met een soja-allergie. Bekijk onze productpagina om ons huidige productassortiment te bekijken. Controleer altijd de ingrediëntenlijst op onze verpakkingen voor de meest recente en gedetailleerde informatie. Op de Alpro-verpakkingen staan alle mogelijke allergenen.

De met calcium verrijkte sojaproducten van Alpro hebben dezelfde voedingswaarde als zuivelproducten omdat ze hoogwaardige eiwitten bevatten. Alpro is gegarandeerd lactose- en zuivelvrij, maar toch bevatten veel van onze producten dezelfde hoeveelheden calcium en vitaminen als zuivelproducten, zodat je ze met vertrouwen kunt gebruiken in thee, koffie, op ontbijtgranen en in al je favoriete recepten. Je vindt tal van gemakkelijke, inspirerende en heerlijke lekkernijen op onze receptenpagina.

Nee. We halen onze bonen rechtstreeks van vooral Franse boerderijen, waar sojabonen al jarenlang worden geteeld volgens gebruikelijke gewasrotaties. Geen van deze boerderijen bevindt zich op grond die aangewonnen of ontbost is. Toen we in het verleden onze bonen uit Brazilië haalden, kwamen ze ook niet uit het regenwoud of ontboste gebieden. Onze praktijken waren in overeenstemming met een strikte gedragscode die in de Basel Criteria is uiteengezet en ervoor zorgt dat bonen worden geteeld met respect voor het milieu, de mens en een verantwoord gebruik van grondstoffen en landbouwproducten. We kopen alleen van boeren waar we direct contact mee hebben en nooit op de open markt, zodat de bonen van de oogst tot aan het eindproduct kunnen worden getraceerd.

Ja, de soja-eiwitten die aanwezig zijn in de Alpro-sojaproducten bevatten alle essentiële aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, in dezelfde hoeveelheden als bij dierlijke eiwitten. Deze essentiële aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en moeten worden verkregen door eiwitten te eten in een gezond dieet. Al onze sojaproducten (dranken, desserts en plantaardige alternatieven voor yoghurt) zijn een perfecte bron van eiwitten voor het bereiken van de dagelijks aanbevolen inname. Sojabonen bevatten van nature een hoog niveau van eiwitten.

Ontdek andere collecties