Homepage

Laten we het over rijst hebben.Rijst

GOOD FOOD STARTS WITH GOOD INGREDIENTS

Rijst heeft een eigen fijne smaak. Probeer het puur. Of in onze kokosnootdrink, gemengd voor extra body en een subtiele romigheid. Rijst is ook heerlijk glutenvrij, de perfecte keuze als dat is wat je nodig hebt.

Onze rijst is heel bijzonder,
dit is wat
je moet weten.

  • Rijst smaakt rijker.

    Deze parel onder de granen heeft een milde, natuurlijke smaak. Voor een licht verteerbaar, maar lekker moment!

  • Goed voor je! *

    Onze rijstdrink is van nature arm aan vetten, zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen en een bron van calcium. Daar drinken we op!

  • Recepten en rijst …

    Verrijk je thee en koffie, schenk het over ontbijtgranen, doe het in smoothies en shakes. Gebruik het om te bakken, in taart, soepen en sauzen. Of drink het puur, gekoeld in een glas.

Heb je een vraag over onze Rijst producten?

Net als kokos-, amandel- en haverdrank, heeft rijstdrank een lager eiwitgehalte dan sojadrank. Elke 100 ml rijstdrank bevat 0,1 g eiwitten, terwijl dit voor soja 3,3 g is.

Maar het goede nieuws is dat het andere voedingsvoordelen heeft. Elke portie rijstdrank bevat 120 mg calcium plus extra vitamine D en B12. Lekker bezig, rijst! Vergeet niet dat rijstdrank perfect kan worden vermengd met je favoriete eiwitsmoothies en veganistische eiwitpoeders. En het is ook zuivelvrij en dus perfect voor gepassioneerde veganisten.

Rijstdrank is een voedzame en gezonde zuivelvrije optie, maar vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten rijstdrank vermijden. Ja, rijst is een heerlijk graan, maar toch raden we het af aan zwangere vrouwen, baby's en jonge kinderen.

Het is geweten dat rijst arseen opneemt uit de grond waarin het wordt geteeld, en hoewel het een kleine hoeveelheid betreft, is het een kankerverwekkend middel dat risico's kan inhouden voor opgroeiende baby's. Spreek bij twijfel altijd met je kinderarts voor advies over de beste (en slechtste) voedingsmiddelen bij het opvoeden van kinderen.

Bij Alpro dragen we duurzaamheid en de bescherming van de planeet hoog in het vaandel, en dus doen we er alles aan om voedselafval te verminderen. Natuurlijk zijn vriezers goed voor het bewaren van vers voedsel, maar niet alle plantaardige alternatieven doen het goed in de vriezer.

Net als bij verschillende andere plantaardige dranken kan de heerlijke consistentie en smaak van rijstdrank worden veranderd door het in te vriezen en te ontdooien. Daarom raden we iedereen aan om het leeg te drinken wanneer het fris in de koelkast staat. Om afval te helpen verminderen, heeft onze rijstdrank een erg lange houdbaarheid, waardoor het maanden na de aankoop nog steeds veilig kan worden geconsumeerd. Een goede raad? Open je heerlijke Alpro-rijstdrank alleen als je denkt dat je het binnen 5 tot 7 dagen zult leegdrinken.

Ontdek andere collecties