Onze ingrediënten

Laten we het over amandelen hebben.

Al onze heerlijke amandelen worden geteeld in het zonnige Middellandse Zeegebied, voornamelijk gevoed door regenwater. En als er niet genoeg regen valt, gebruiken onze boeren druppelirrigatie, zodat dat elke druppel telt. Zodra ze door de zon zijn gerijpt, worden ze geoogst en lichtjes geroosterd om de nootachtige smaak naar boven te halen. Dan worden ze verwerkt in onze heerlijke voedingsmiddelen, ijsjes, desserts en drinks op basis van amandelen.

Heb je een vraag over onze Amandel producten?
 • We weten dat amandelen dorst kunnen hebben. Dus toen we erachter kwamen dat ze in Spanje en Italië vooral bewaterd worden met regenwater, beslisten we om ze alleen uit deze landen te halen.

  We werken ook samen met enkele boeren om de biodiversiteit te beschermen: door middel van planten, vijvers en heggen tussen hun bomen worden wilde dieren op hun gronden uitgenodigd. We zijn erg benieuwd naar wie er tevoorschijn zal komen!

  Oh, en laten we de bijen niet vergeten. Ze helpen tenslotte met het voeden van de wereld doordat ze de belangrijkste bestuivers van voedingsgewassen zijn. We werken samen met onze leveranciers en externe experts om bijvriendelijke producten en productiesystemen te identificeren en promoten en deze tegen 2025 op al onze amandelen toe te passen.

 • De amandeldrinks van Alpro bevatten 0,4g tot 0,8g eiwitten per 100 ml. Als je op zoek bent naar een plantaardige drink met meer eiwitten, dan raden we je aan om de sojadrink van Alpro te proberen.

 • Amandeldrank is van nature gluten- en tarwevrij en is dus een fantastische keuze voor wie aan coeliakie lijdt of gevoelig is voor tarwe. Het heeft een heerlijke, romige textuur en is een bron van calcium en de vitaminen D, B2 en B12. Amandeldrank past perfect in een gezond en evenwichtig dieet. Je kunt het met gemak gebruiken in je favoriete warme en koude dranken of zoete en hartige recepten!

 • Allereerst ... Is amandeldrank goed voor jou? Absoluut! Onze amandeldrank wordt gemaakt met vakkundig geroosterde amandelen die duurzaam worden gekweekt aan de Middellandse Zee (ja, ze smaken al heerlijk nog voordat ze tot een drankje worden omgetoverd).

  Net zoals onze andere plantaardige dranken biedt amandeldrank 120 mg calcium per 100 ml, en dat is evenveel als halfvolle melk uit de supermarkt. Bovendien is het een bron van vitamine D, B12 en B2 en heeft het een laag vet- en suikergehalte, waardoor het perfect in een gezond uitgebalanceerd dieet past. En vergeet ook niet dat het veelzijdig en heerlijk is, en een grote rol kan spelen in heel wat van je favoriete dranken en recepten. Lekker bezig, amandelen!

 • Wie een plantaardig dieet volgt, vraagt zich misschien af of onze amandeldranken geschikt zijn voor veganisten. Dat zijn ze zeker, én ze zijn ook superlekker. Geniet van een glaasje amandeldrank bij je favoriete veganistische snacks. Gewoonweg perfect!

Ontdek onze andere ingrediënten

ONTDEK MEER OVER ALPRO EN KRIJG ELKE MAAND ONS LAATSTE NIEUWS

GA JE GANG, WE BELOVEN DAT WE NIET ZULLEN SPAMMEN